Rumlar'dan Türkiye'ye çirkin teklif!

Rum Hükümet Sözcüsü, AB başlıklarına ilişkin vetonun Maraş'ın yasal sahiplerine geri verilmesiyle kaldırılabileceğini söyledi.

Rumlar'dan Türkiye'ye çirkin teklif!
Rumlar'dan Türkiye'ye çirkin teklif!
GİRİŞ 20.10.2015 14:40 GÜNCELLEME 20.10.2015 14:40
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis, daha fazla başlığın açılmasının mümkün olabilmesi için belirli faaliyetleri ileriye götürmesinin Türkiye'ye bağlı olduğunu ifade etti.

23 ve 24. fasıllar için Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anasatasiadis'in, kapalı Maraş'ın yasal sahiplerine geri verilmesi önerisinin bulunduğunu belirten Hristodulidis, "Bu da, bize iki faslın açılması ihtimalini inceleme olanağını tanıyacaktı." dedi. 

Hristodulidis ayrıca katılım müzakerelerinin hükümetlerarası bir süreç olduğunu, bir başlığın açılması veya kapanması için ise 28 üyenin olur görüşüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

KASULİDİS: 23 VE 24'ÜNCÜ FASILLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

Öte yandan, Güney Kıbrıs Rum yönetimi Dışişleri Bakanı İoannis Kasulidis, Türkiye'nin AB ile müzakere sürecinde 23. (Yargı ve Temel Haklar) ve 24. fasılların (Adalet, Özgürlük ve Güvenlik) açılmasına onay vermeyeceklerini söyledi. Yunan Devlet Radyo Televizyonu ERT’ye konuşan Kasulidis, aday ülkelerin üyelik sürecinin belirli kurallara ve Avrupa Konseyi kararlarına bağlı olduğunu belirterek 23. ve 24. fasılları bloke etme gerekçelerinin hala geçerli olduğunu ileri sürdü.Kasulidis, Lüksemburg'daki Genel İşleri Konseyi'nde bu konuda uyarıda bulunarak, bu başlıkların açılmasına onay vermeyeceklerini dile getirdiğini belirtti.

Yeni fasıllar açılmasına da rıza göstermeyeceğiz 

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Dışişleri Bakanı Ioannis Kasulides, Türkiye ile AB üyelik müzakerelerinde yeni fasıllar açılmasını kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Kasulides, Yunan televizyonu ERT'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Kıbrıs'ta BM gözetiminde devam eden kapsamlı çözüm müzakerelerine yeterince yardım etmediğini savunarak, bu nedenle AB'ye üyelik müzakerelerinde Türkiye ile yeni fasıllar açılmasına razı göstermeyeceklerini ifade etti.

Ioannis Kasulides, Türkiye'yle "güvenlik ve adalet" ile "yargı ve temel haklar" alanlarında müzakere edilmesini engellemeyi sürdüreceklerini kaydetti.

Türkiye ve Avrupa Birliği (AB) arasındaki temasların son dönemde sığınmacılar krizi nedeniyle artması, katılım müzakerelerinde yeni fasılların açılmasını gündeme getirdi. Kıbrıs Rum Yönetimi, 2009 yılından bu yana müzakerelerde 6 faslı bloke etti.

YORUMLAR 11
  • Faruk 8 yıl önce Şikayet Et
    Akilli davranmaz iseniz birak bizden Marasi istemeyi, Kibrisin güneyini bize önereceginiz gün yakindir.
    Cevapla
  • Turk 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadas birakin , ugrassinlar bizde beklemeyelim artik su ab nin kapisinda farkli bir birlik kurulabilinir turk cumhuriyetleri projesi hayata gecenilir para guc uretim bizim elimizde olursa birakin avrupayi dunya kapomizdan cikmaz hersey milli olmali hep uretmeliyiz allah yardimcimiz olsun
    Cevapla
  • eyüp 8 yıl önce Şikayet Et
    şetefsizlerin açlıktan nefesleri kokarken teklifte bulunuyorlar avrupanın aç köpekleri
    Cevapla
  • Oguz 8 yıl önce Şikayet Et
    AB nizi alin basiniza calin bizim ihtiyacimiz yok sükür, Bizden birakin marasi bir tek cakil tanesi alamassiniz deyyuzlar.
    Cevapla
  • deniz 8 yıl önce Şikayet Et
    hristoya bak sen kaç paralık devletsinizde ab adına konuşuyorsunuz ağa babalarınıza sordunuz mu?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı