Türk askerleri üniformayla katıldı! Kriz çıktı

ABD Kıbrıs Büyükelçisi Doherty’nin Türk tarafında verdiği resepsiyona Türk askerlerinin ilk kez üniformayla katılması krize dönüştü.

Türk askerleri üniformayla katıldı! Kriz çıktı
Türk askerleri üniformayla katıldı! Kriz çıktı
GİRİŞ 14.11.2015 12:31 GÜNCELLEME 14.11.2015 12:32
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD’nin yeni Kıbrıs Büyükelçisi Kathleen Ann Doherty 5 Kasım’da KKTC’de Lefkoşa Merit Otel’de bir tanışma resepsiyonu düzenledi. Resepsiyon davetlileri  arasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral İlyas Bozkurt ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun da yer aldı. Komutanlar daha öncekilerin aksine organizasyona sivil olarak değil üniformalarıyla katıldı.

TANIMAYA YÖNELİK ADIM

Rum basını ‘üniformalı’ Bozkurt ve Doherty’nin tokalaştığı görüntüleri abartarak bunun KKTC’yi tanımaya yönelik adımlardan biri olduğunu iddia etti. Milliyetçi gazeteler Doherty’nin hareketini ‘kabul edilemez’ bularak adayı terk etmesini istedi. ABD Elçiliği Kıbrıs politikasında değişiklik olmadığını teyit ederken, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner “Bu bizim onaylayabileceğimiz bir davranış değil. Bu durumu Türk otoritelerine sormanızı öneririm” diye cevap verdi.

Şimdi Ada’da Rum Dışişleri’nin Büyükelçi Doherty’yi bakanlığa çağırarak açıklama isteyeceği belirtiliyor. Ancak daha da ilginci tartışmalar sürerken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin 14 Kasım’da Rum tarafına yapacağı ziyaret Suriye krizi gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Türk tarafında ise üniformalı katılım Rumlara ‘çözüm sürecini ilerletmeleri gerektiği, eğer mevcut durum devam ederse böyle görüntülerle daha sık karşılaşabileceği” mesajı olarak yorumlandı. Benzer etkinliklerde bundan böyle Türk askerlerinin üniformasız katılımının istenebileceği de konuşuluyor.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR 5
  • Ozan Elazıg 8 yıl önce Şikayet Et
    Yürü at Arabası daha dur bu hiç gelıyoruz gümbür gümbür kaçacak yer aramaya başlayın siyonist uşaklar
    Cevapla
  • trabzonlii61 8 yıl önce Şikayet Et
    bu korku size 10. yıl yeter
    Cevapla
  • çetin şen 8 yıl önce Şikayet Et
    vay be üniformadan bile korktu
    Cevapla
  • Remzi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda asker üniforması toplumu değil düşmanı ürkütür duruma geldi çok şükür.
    Cevapla
  • HELAL 8 yıl önce Şikayet Et
    ağzın bal yisin kardeşim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı