Kilis

Muğla'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

23:20 18 Eylül 2015
Muğla'da sığınmacıları taşıyan teknenin batması

Hayatını kaybeden Suriyeli anne ve 13 günlük bebeği Kilis'te aynı mezara defnedildi

Bodrum açıklarında teknelerinin batması sonucu hayatını kaybeden 22 kişi arasında yer alan Suriyeli anne ve 13 günlük bebeği, Kilis'te aynı mezara defnedildi.

Almanya'ya hayaliyle 14 Eylül'de gittikleri Bodrum'da Orak Adası'nın güneyinde sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu hayatını kaybedenlerden Nur Zeydan (27) ile 13 günlük bebeği Majd Muhammed Fateh Hac, aynı olayda sağ kurtulan baba Muhammed Fateh Hac tarafından kente getirildi.

Yakınları tarafından Kilis Belediyesi Asri Mezarlığı'na götürülen anne ve bebeği, burada kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

- Ölüm onları ayıramadı

Bu arada annesi ile aynı kaderi paylaşan Majd bebek, ölüm yolculuğunda olduğu gibi mezarda da annesini yalnız bırakmadı. Anne ve bebeğin konulduğu mezara iki ayrı numara verildi.

Kızı ve torununu kaybeden Hiyam Zeydan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'deki evlerinin iki ay önce bombalanması sonucu Türkiye'ye sığındıklarını, tüm bunların üstüne bu acı olayı yaşadıklarını belirtti.

Çocuklarını yolladığından bu yana içinde bir sıkıntı olduğunu dile getiren Zeydan, "Torunumu ve çocuğumu kaybettim, içim ateşler içinde yanıyor. Çocuklarım Avrupa'ya ekmek parası kazanmak için gideceklerdi, başka bir niyetleri yoktu. İçinde oldukları botu kurşunlayarak batırmışlar. Allah onların canına kıyanları kahretsin" dedi.

Bodrum açıklarında Batan tekneden 249 sığınmacı kurtarılmış, 22 kişi hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 4'ü Türk, 2'si Suriye uyruklu 6 şüpheli gözaltına alınmış, 3 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.