Kilis

Bayramı ülkelerinde geçiren Suriyeliler Türkiye'ye dönüyor

13:53 29 Eylül 2015
Bayramı ülkelerinde geçiren Suriyeliler Türkiye'ye dönüyor

Bir grup Suriyeli, Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren Suriyeliler, Türkiye'ye giriş yapmaya başladı.

Geride bıraktıkları yakınlarıyla bayram sevincini yaşayan bir grup Suriyeli, Türkiye'ye dönmek için Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. 

Buradan Suriye Geçici Hükümeti'nin tahsis ettiği otobüslerle gümrük sahasına gelen Suriyeliler, ardından Kilis Valiliği ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından oluşturulan Mobil Koordinasyon Merkezine götürüldü. İşlemleri yapılan sığınmacılar daha sonra Türkiye'ye girdi.

Suriyelilerin, Türkiye'ye girişlerinde herhangi bir sorun yaşanmaması için tedbir aldığı gözlendi.

Kemal Mohammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayramı ülkesinde yakınlarıyla beraber geçirmenin sevincini yaşadığını söyledi.

Evini harabeye dönmüş şekilde bulduğunu anlatan Mohammed, "Suriye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını gördük. Gerçekten çok üzücü bir durum ama en azından akrabalarımızla bayramlaştık, mezar ziyareti yaptık" dedi. 

İntisar Haseno ise 2 yıl önce Türkiye'ye sığındığını dile getirdi. Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in bayramda bile saldırılarını sürdürdüğünü ifade eden Haseno, "Bombardımanda evimiz yıkılmış, artık orada yaşamak çok zor" diye konuştu. 

Bayramı ülkelerinde geçirmek isteyen yaklaşık 27 bin Suriyeli ülkesine dönüş yapmıştı.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.