Kilis

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

00:32 07 Ekim 2015
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Kaya:

"7 Haziran seçimleri sonucu hükümet kurulamadı ve kaos oluşturulmaya çalışıldı. Ülkenin bir nevi kalkınması engellendi"

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Günay Kaya, "7 Haziran seçimleri sonucu hükümet kurulamadı ve kaos oluşturulmaya çalışıldı. Ülkenin bir nevi kalkınması engellendi"dedi.

Memur-Sen Kilis Şubesince Kilis Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıya katılan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hedeflerinin ülke genelindeki üye sayısını 1 milyona ulaştırmak olduğunu belirtti.

Kaya, seçimin ardından siyasilerin bir araya gelemediğini, ülkede bir huzursuzluk ve karışıklık oluşturulmak istendiğini ifade ederek şunları kaydetti:

"7 Haziran seçimleri sonucu hükümet kurulamadı ve kaos oluşturulmaya çalışıldı. Ülkenin bir nevi kalkınması engellendi. Son zamanlarda meydana gelen PKK olayları, şehit haberleri, paralel yapı ve dış güçlerin ülkemize ne kadar zarar verebileceğini görmeye başladık. Bu anlamda da Memur-Sen ailesi olarak önümüzdeki seçimlerde siyasi istikrarın ve istikbalimizin önemli olduğunu arkadaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Çünkü bu arkadaşlarımız toplumun örnek liderlerinden, bir nevi kanaat önderlerinden seçilmiş arkadaşlarımızdır"

Avrupa'daki mülteci krizine de değinen Kaya, Türkiye'nin Macaristan'ın başkenti Budapeşte'nin nüfusu kadar insanı mülteci olarak ağırladığını dile getirdi.

Kaya, Türkiye'nin kendisine sığınan misafirlerine din, dil ve ırk ayrımı gözetmeksizin etnik kökeni ne olursa olsun kucak açtığını ancak Batılı ülkelerin bu duruma duyarsız kaldığını vurguladı.

Batı'nın Aylan Kurdi olayı sonrası yüzünün kızarmaya başladığını anlatan Kaya, mülteci konusunda herkesin aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğuna işaret eden Kaya, komşu ülkelerde olan olaylardan ders alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.