Kilis

Suriyeli sığınmacılara yardım

17:24 21 Kasım 2015
Suriyeli sığınmacılara yardım

Türk Kızılayı ve Deniz Feneri Derneğince Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan Suriyeli sığınmacılara kışlık kıyafet ve çocuk bezi dağıtıldı

Kilis'te Türk Kızılayı ve Deniz Feneri Derneğince kiraladıkları evlerde barınan 100 Suriyeli aileye, kışlık kıyafet ve çocuk bezi yardımında bulunuldu.

Yardım gönüllüsü Ahmet Urfalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yönelik yardımların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileleri tespit ettiklerini belirten Urfalıoğlu, bu kapsamda ailelere gıda paketi, kıyafet, battaniye gibi her türlü yardım malzemesinin ulaştırıldığını aktardı.

Bugün 100 ailenin tüm fertleri için kışlık kıyafet desteğinde bulunulduğunu dile getiren Urfalıoğlu, ayrıca bebekleri olan 70 aileye de çocuk bezi ve ıslak mendil yardımı yapıldığını belirtti. 

Son zamanlarda en fazla ihtiyaç duydukları malzemenin bebek maması olduğunu aktaran Urfalıoğlu, en kısa sürede onu da temin ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını ifade etti.

Savaşın başladığı günden bu yana 'ensar-muhacir' anlayışıyla hareket ettiklerini vurgulayan Urfalıoğlu, bu sayede 10 binlerce ihtiyaç sahibi savaş mağduruna ulaştıklarını kaydetti.

Urfalıoğlu, vatandaşları sığınmacılar konusunda duyarlı olmaya davet etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.