Kilis

24 Kasım Öğretmenler Günü

18:34 24 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Kilis'te Suriyeli öğrenciler için oluşturulan merkezlerde eğitim veren gönüllü Suriyeli öğretmenler, Öğretmenler Günü'nde unutulmadı

Kilis'te Suriyeli öğrenciler için oluşturulan merkezlerde eğitim veren gönüllü Suriyeli öğretmenlere, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla karanfil dağıtıldı.

Kilis Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ve beraberindekiler, Öğretmenler Günü dolayısıyla Suriyeli öğrencilerin eğitim gördüğü okulları ziyaret etti.

Derslere katılan Sevgili, öğretmenlere karanfil dağıtıp, onlarla Arapça ve Türkçe sohbet etti.

Sevgili, İl Özel İdaresi Geçici Eğitim Merkezi ziyaretinde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde yaklaşık 600 Suriyeli öğretmenin hiçbir beklenti içine girmeden eğitime destek olmaya çalıştığını belirtti. 

Suriyedeki iç savaşın bir an önce son bulmasını dileyen Sevgili, "Temennimiz savaş bir an önce bitsin ve kardeşlerimiz sağ salim ülkelerine tekrar dönsün. Bu zorunlu göç bizleri biraz daha kaynaştırdı ve ensar-muhacir kardeşliğini oluşturdu. Onların Türkiye'yi daha iyi tanımalarını ne kadar yardımsever, komşularına sahip çıkan, İslam coğrafyasının göz bebeği, ümmetin sürekli bir şeyler beklediği bir ülke olduğunu görmelerini sağladı" diye konuştu. 

-"Onlar için çırpınıyoruz"

Türkiye'nin muhtaç herkese elini uzatan bir ülke olduğunu vurgulayan Sevgili, sığınmacıların bu durumu bizzat gördüğünü ve yaşadığını söyledi.

Suriyeli misafirlerin Türk halkının ne kadar yardımsever ve cana yakın olduğunu yaşayarak anladığını anımsatan Sevgili, "Onlar için çırpınıyoruz. Onları kendi halkımızdan ayırt etmiyoruz.  Bu duygularımızı, iyi niyetimizi ve kardeşliğimizi görüp inşallah ileride her biri gittikleri yerlerde Türkiye Cumhuriyeti'nin birer elçisi olarak ülkemizi güzel bir şekilde analar" dedi.

Öğretmenlerden Usame Hachandan da kendileri için her türlü desteği sağlayan Türkiye'ye teşekkür ederek, böyle bir günde hatırlanmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.