Kilis

Kilis Belediye Başkanı Kara:

13:23 27 Kasım 2015
Kilis Belediye Başkanı Kara:

"Kilis 90 bin 400 nüfusu olmasına rağmen 110 bin mülteciye ev sahipliği yapan ve hiçbir sıkıntı yaşamayan örnek bir ildir"

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, kentin 90 bin 400 nüfusu olmasına rağmen 110 bin mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek, "Kilis hiçbir sıkıntı yaşamayan örnek bir ildir" dedi.

Kilis Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce başlatılan "Temiz Bir Kilis İçin El Ele" kampanyası kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Kara, başlatılan kampanyaya gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde İnsan Haklarından Sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'ün "Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi" önerisinin yerinde bir tespit olduğunu aktaran Kara, şöyle konuştu:

"Kilis 90 bin 400 nüfusu olmasına rağmen 110 bin mülteciye ev sahipliği yapan ve hiçbir sıkıntı yaşamayan örnek bir ildir. Bu dünyanın hiçbir yerinde ve ülkesinde taşınabilecek bir yük değil. Ama biz bu yükü taşırken hiçbir sıkıntı yaşamadan taşıyoruz. Üstün'ün de söylediği gibi Kilis kendi nüfusundan fazla misafiri olmasına rağmen problem yaşamadığı için Nobel Barış Ödülü'nün Kilis'e verilmesi lazım"

Kilis'in şu anda sadece Türkiye'nin değil Tüm dünyanın örnek ili olduğunu savunan Kara, kenti dünyada bir numara yapmak için çalışacaklarını belirterek, bu konuda vatandaşlardan hiç bir ayırım gözetmeksizin destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kampanyaya dikkat çekmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada halaylar çekerek eğlendi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.