Kilis

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk

17:11 28 Kasım 2015
Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yoğunluk

Suriye'ye çeşitli malzeme taşıyan tırlar nedeniyle Kilis'teki sınır kapısında yoğunluk yaşanıyor

Rus uçakları tarafından Azez'de gerçekleştirilen hava saldırılarının ardından Suriye'ye çeşitli malzemeler taşıyan tırlar, Kilis'teki sınır kapısında yoğunluk oluşturdu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gönderilen insani yardım malzemeleri taşıyan tırlarla çimento ve çeşitli malzemeler yüklü araçlar, Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerin ardından sınır kapısından tampon bölgede Suriyelilere teslim ediliyordu. 

Son günlerde meydana gelen hava saldırıları sonucu alana gelemeyen araçlar nedeniyle sınır kapısı önündeki araç kuyruğu yaklaşık 3 kilometreye ulaştı.

Tır şoförü Hayrettin Haksever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava saldırıları sonrası Suriye tarafından gelen tırların güvenlik nedeniyle alana gelemediğini, bu durumun ise Türkiye tarafında yoğunluğa neden olduğunu söyledi.

Haksever, şu anda işlerin önemli boyutta azaldığını, bu durumun ise şoförler üzerinde tedirginlik yarattığını ifade etti.

Onur Toprak da hava saldırılarının ardından işlerin büyük ölçüde azaldığını belirterek, "Taşıdığımız yükleri almaya gelen araçlar gelemediği, sahaya giremedikleri için kapı önünde yoğunluk oluştu" dedi. 

Saim Durmuş da taşıdıkları yükü gümrük sahasında Suriye'den gelen araçlara aktarma yaptıklarını anımsatarak, "Suriye tarafındaki şoförler güvenlik nedeniyle gümrük sahasına gelemiyor. Dolayısıyla bizler de sahada kalma zamanımız kısıtlı olduğu için içeriye giremiyoruz. Bu da kapıda yoğunluğa neden oluyor" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.