Kilis

Kilis'te sağlık çalışanına bıçaklı saldırı iddiası

18:23 01 Aralık 2015
Kilis'te sağlık çalışanına bıçaklı saldırı iddiası

Kilis Devlet Hastanesi'nde, kendilerini sessiz olmaları yönünde uyaran sağlık personelini bıçakla yaraladıkları iddiasıyla Suriyeli 2 kişi gözaltına alındı

 Kilis Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personelini bıçakla yaraladıkları iddiasıyla Suriyeli 2 kişi gözaltına alındı. 

İddiaya göre, Kilis Devlet Hastanesinde görevli Ekrem Şentekin, doktor odasında gürültü yaptıkları gerekçesiyle Suriyeli iki kişiden sessiz olmasını istedi.

Duruma tepki gösteren Suriyeliler, odadan dışarı çıkan Şentekin'e bıçakla saldırdı.

Saldırıda Şentekin, yüzünden ve kulağından yaralanırken olayı gerçekleştirdiği önü sürülen iki şüpheli gözaltına alındı.

Şentekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktor odasına giren bir grup Suriyeliden sessiz olmalarını istediği için bıçaklı saldırıya uğradığını iddia etti. 

Öte yandan, hastane önünde toplanan Öz-Büro İş Sendikası üyeleri, olayı kınadı.

Sendika Temsilcisi Ercüment Özaytaç, böyle bir olayın "Dünya Tıbbi Sekreterler Günü" dolayısıyla karanfil dağıtacakları sırada gerçekleşmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını belirtti.

Özaytaç, bugün görevi başındaki Şentekin'e yapılan saldırının yarın kendilerinin de başına gelebilme ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, "Yapılan saldırıyı kınıyoruz ve arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldırıyı gerçekleştirenlerin gerekli cezayı almaları hususunda sendika olarak sonuna kadar arkadaşımızın arkasında olacağız. Konuyla alakalı olarak hastane yöneticilerimizin bizimle olduklarına inanıyor ve yetkililerimizden bu gibi olayların bir daha yaşanmaması hususunda gerekli önlemleri almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik personellerine karanfil dağıttı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.