Kilis

Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kilis'te

14:43 12 Şubat 2016
Başbakan Yardımcısı Akdoğan Kilis'te

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Kilis'teki Öncüpınar Konaklama Tesisi'ni ziyaret ederek, sınır hattında incelemelerde bulundu.

Akdoğan, ilk olarak Öncüpınar Konaklama Tesisi'ne gitti. Burada Suriyeli sığınmacılarla sohbet edip, çocukları seven Akdoğan, çocukların eğitim gördüğü okulları gezdi.

Suriyeli öğrenciler, Akdoğan'ı Türk bayraklarıyla karşıladı, İstiklal Marşı okudu. Akdoğan, öğretmenlerden ve kamp yetkililerinden çalışmalar hakkında brifing aldı.

Nur Kahveci isimli bir öğrenci, "Size kalbimle teşekkür ediyorum" dedikten sonra öğretmeninin yazdığı "Özgür Suriye" isimli şiiri okudu. Bazı öğrenciler de ziyaretinden dolayı Akdoğan'a teşekkür etti.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan'ın yanına gelen ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Siyaset Bilimi öğrencisi olduğunu belirten Suriyeli genç bir kız, "2 ayda Türkçe öğrendim. Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini okuyarak, bu ülkeye ve millete hayran oldum. Eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiye dostu bir Suriyeli siyasetçi olmak istiyorum. Tüm dünya bize ezik bir mülteci gözüyle bakarak sınırlarından kovarken, siz bize babalık ve ev sahipliği yaptınız. O yüzden sizlere minnettarız, teşekkür ederiz" dedi.

Yalçın Akdoğan da genç kıza "Sizi mülteci veya göçmen gibi değil, kardeşimiz gibi görüyoruz. Bunu ensar-muhacir ilişkisini bilmeyenler anlayamaz. Sizi kardeşimiz gibi görüyoruz" karşılığını verdi.

Suriyeli ailelerin yaşadığı bazı konteynerleri de ziyaret eden Akdoğan, daha sonra, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınlarında bulunan sınır hattında incelemelerde bulundu, ilgililerden bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.