Kilis

Bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu, Kilis'te

19:49 29 Nisan 2016
Bakanlar Avcı ve Ramazanoğlu, Kilis'te

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Kilis Belediyesini ziyaret etti.

Bakan Avcı, ziyarette yaptığı konuşmada, Kilis'te eğitim alanındaki zorlukların farkında olduklarını söyledi.

Çocukların, velilerin, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının, kente yönelik terör saldırılarından nasıl etkilendiklerini yakından bildiklerini kaydeden Avcı, bir süredir sahada bakanlığın acil eylem biriminin gerekli çalışmaları yürüttüğü bilgisini paylaştı.

Avcı, şöyle konuştu:

"Bugün de birlikte tekrar bir genel değerlendirme yapmak üzere bütün okul müdürlerimizi, ilçe milli eğitim müdürlerimizi, şube müdürlerimizi, maarif müfettişlerimizi sabahleyin bir araya getirdik ve tek tek okullarımızda alınması gereken tedbirleri, ayrıca Kilis'in genelinde eğitimle ilgili alınması gereken tedbirleri tekrar gözden geçirdik. Kilis'in eğitim takvimini nasıl düzenleyebiliriz? Güvenlik tedbirleri konusunda eğitim alanında daha fazla neler yapılabiliriz? Son olaylardan olumsuz etkilenen çocuklarımızın ve velilerimizin rehabilitesi için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, zaten ciddi bir program uygulamaya koydu. Rehberlik araştırma merkezlerimizde ve rehber öğretmenlerimizle neler yapabiliriz? Öğretmenlerimizin bu alanda özellikle bu konularla ilgili çocuklarımızla ve velilerimizle ilişkilerinde dikkat etmesi gereken hususları birlikte gözden geçirdik."

Devletin güvenlik ve istihbarat birimlerinin terör saldırılarının minimize edilmesi hususunda gerekli çalışmaları yaptığına dikkati çeken Avcı, "(DAEŞ'in roketatarlı saldırıları) Bunların eğitime yansımaması için Milli Eğitim Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, yani devletin bütün imkanlarıyla ne yapılması gerekiyorsa, bunların hazırlığı ve uygulaması içerisindeyiz. Bizim bugünkü ziyaretimiz bir gezip görme ziyareti değil. Yaptıklarımızın geri dönüşlerini sahada görmek, bundan sonra yapacaklarımızla ilgili planlamalara esas teşkil edecek saha bilgilerini derlemek için buradayız." diye konuştu.

- "Ortaöğretimimizi derli toplu bir altyapıya kavuşturmak niyetindeyiz"

Kilislilerin tedirginliklerini anladıklarını aktaran Avcı, bunun için geçen haftaki Bakanlar Kurulu'nun çok büyük bölümünde Kilis konusunun ele alındığını söyledi.

Avcı, "Hatta sayın valimiz de bilgi vermek üzere davet edilmişti. Bakanlar Kurulu, Sayın Başbakan'ın başkanlığında Kilis'le ilgili her bakanlığın neler yapabileceği, acilen alınması gereken tedbirlerin, orta ve uzun vadede alınacak tedbirlerin hepsi Bakanlar Kurulu ölçeğinde gözden geçirildi. Bizim bugün buraya gelişimiz de bunun bir parçasıdır. Diğer bakanlarımız da benzer şekilde gelecekler" ifadelerini kullandı.

Kilis'te arsa problemi olduğuna işaret eden Avcı, "Şehrin daha uygun bir yerinde kampüs biçiminde özellikle ortaöğretimimizi yani liseleri kastediyoruz. Ortaöğretimimizi derli toplu bir altyapıya kavuşturmak niyetindeyiz. İnşallah orada da çocuklarımız daha güvenli şartlarda ve daha spor, kültür, sanat faaliyetlerine de imkan sağlayacak bir altyapıda eğitimlerini sürdürecek." görüşünü paylaştı.

Medya temsilcilerinden, terör saldırılarını gerçekleştirenlerin ekmeğine yağ sürecek türdeki abartılardan kaçınmasını isteyen Avcı, "Kilis medyası, gayet sağduyulu hareket ediyor. Ulusal medyamızın da sadece Kilis'te değil, Türkiye'nin her yerinde terörist saldırılar konusunda daha temkinli ve terörizmin kendi örgütsel faaliyetlerinin propagandası haline gelebilecek, onların bu şekilde yaygınlaşmasına yol açabilecek söylemlerden kaçınmaları gerektiğini bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum." şeklinde konuştu.

Avcı, 3 yıllık görev süresini dolduran öğretmenlerin kentten ayrılacağını söyledi.

Bu açıklamasının ardından Kilis'in durumunun ne olacağının sorulması üzerine Avcı, "Kilis'te öğretmenliği özendirici uygulamalarımız da olacak. Kilis'teki hizmet puanını diğer illere göre daha farklılaştırarak Kilis'te öğretmenliği özendirecek tedbirleri düşünüyoruz. Hiç merak etmeyin, çocuklarınızı öğretmensiz, öğretmenlerimizi okulsuz bırakmayız." şeklinde yanıt verdi.

- Bakan Ramazanoğlu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da Kilis'le ilgili özel çalışma programı yürütmek üzere istişareler yaptıklarını söyledi.

Son günlerde terör örgütü DAEŞ'in roketatarlı saldırıları nedeniyle yaşanan bazı gerginlikler ve stresle ilgili durumu yerinde görmek ve değerlendirmek üzere kente geldiklerini anlatan Ramazanoğlu, "Sadece bakıp gidelim' diye gelmedik. Çözümlerimizle geldik. 50 saha çalışanı yani psikolog arkadaşımız, sosyal çalışmacımız, pedagoglarımız ve sosyolog arkadaşlarımızla geldik." ifadelerini kullandı.

Kendisinin de saha ekibiyle ziyaretler gerçekleştirdiğini dile getiren Ramazanoğlu, "Ailelerimize neler yapacağımıza dair ilk çalışma örneklerimizi verdik ve ailelerimizi ziyaret ederken bir bakan olarak değil de bir doktor, bir psikolog olarak, bir saha sosyal çalışanı olarak ziyaret ettik. Aile ziyaretlerimizde rehberlik hizmetleri, rehabilitasyon ve psikoterapi çalışmaları yaptık. Önümüzdeki günlerde bu beraber geldiğimiz ekip, burada sahadaki çalışmalarına devam edecek." bilgisini paylaştı.

Kentte başlattıkları çalışmaya işaret eden Ramazanoğlu, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında her ailenin bir danışmanı olacağını söyledi.

Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Temelde aynı bir aile hekimi gibi çalışıyoruz ama arz odaklı çalışıyoruz yani evleri tek tek ziyaret ediyoruz. Burada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz risk altında olan ailelerden oluşan bir çalışma grubu hazırladı. Yaklaşık 2 bin-2 bin 500 ailemizi şu anda programımıza aldık, tek tek ailelerimizi dolaşacağız. Bugün başladık. Her gün belli sayıda ailemiz ziyaret edilecek. O ailelerimize rehberlik, rehabilitasyon ve psikoterapi hizmetlerimizi sunacağız. Bu ziyaretlerimiz o ailelerin ihtiyacına göre hafta bir, 2, 3 veya 10 günde bir olmak üzere o ailelerimizi ziyaret edeceğiz."

- "Devletimizin şefkat eli olarak buradayım"

"Devletimizin şefkat eli olarak buradayım" diyen Ramazanoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Devletimizin kudret eli güvenliktir, askerlerimizdir, polislerimizdir ve onlar da gereğini yapıyor. Onlara güveniyoruz. Öteki taraftan, devletin şefkat eli olarak burada öncelikle çocuklarımızı, kadınlarımızı, yaşlılarımızı ve engellilerimizi bağrımıza basıyoruz. İnşallah bu zor günleri hep beraber birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız. Türkiye genelinde 20 bin psikolog, sosyolog, pedagog ve sosyal çalışmacıyı istihdam etmek istiyoruz. Her ailenin bir aile hekimi olduğu gibi bir aile danışmanı da olacak. Türkiye, mutlu aile, umutlu bir Türkiye'yle geleceğin vizyon ülkelerinden, vizyon devletlerinden biri olma yolunda 2023'e doğru yürüyor."

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara da ülkenin büyümesini, gelişmesini kıskanan bazı dış güçler ve onların kullandığı terör örgütlerinin faaliyetleri nedeniyle kentin sıkıntılı bir dönem yaşadığını anlattı.

Kara, Kurtuluş Savaşı'nda ayakta kalmayı başaran Kilis'in, devletin desteğiyle, bunu da aşacağına dikkati çekerek, kent sakinlerinin devleti yanında istediğini vurguladı.

Bakanların önemli müjdeler verdiğini anımsatan Kara, kentte önemli bir okullaşma faaliyeti yanında, 5 bin kadın ve çocuğu günübirlik Şanlıurfa'ya geziye götüreceklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.