Kilis

Suriye'ye günlük 25 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor

16:07 23 Mayıs 2016
Suriye'ye günlük 25 bin kişilik sıcak yemek gönderiliyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sorumlusu Zafer Ersoy, "Suriye'de yaşanan drama sessiz kalamazdık. Söz konusu ülkede yaşanan olayların ilk günüden itibaren bir Suriye ekibi oluşturduk. Buradaki mağdur insanlara her gün yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Her gün 120 bin ekmek ve 25 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıyoruz." dedi.

Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis Lojistik Merkezinde kurulu alanda her gün 120 bin ekmek ile 25 bin kap yemeğin hijyenik şartlar altında üretildiğini kaydetti.

Suriyeli vatandaşlara gıda yardımlarının yanı sıra eğitim ve sağlık hizmetlerinin de ulaştırıldığını aktaran Zafer Ersoy, İHH olarak dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Vakıflarının Suriye'de savaş başladığı ilk günden bu yana etkin olarak çalışmalarını yürüttüğünü dile getiren Ersoy, şunları kaydetti:

"Suriye'de yaşanan drama sessiz kalamazdık. Söz konusu ülkede yaşanan olayların ilk günüden itibaren bir Suriye ekibi oluşturduk. Buradaki mağdur insanlara her gün yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Her gün 120 bin ekmek ve 25 bin kişilik sıcak yemek ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra her gün ortalama 7 tır insani yardım malzemelerini ulaştırarak, oradaki mazlum insanların ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Bu kişilerin kamp ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık, eğitim gibi konularda da yardımlarına koşuyoruz."

Suriyeli hasta ya da bombardımandan yaralananların ilk tedavilerinin de kamplarda İHH gönüllülerince yapıldığını ifade eden Zafer Ersoy, "Kamplarımızda, hastane ve okullarımızın yanı sıra ibadethanelerimiz bulunmakta. Hasta olan birçok kişi burada tedavi edilip, sağlıklarına kavuşmaktadır. Son 4 ay içerisinde 14 milyon 250 bin ekmek ve 2 milyon 625 bin kap sıcak yemek, savaştan etkilenen halka dağıtıldı." diye konuştu.

Ersoy, iç savaş nedeniyle mağdur olan insanlar için psikolojik destek ve sağlık imkanlarının da seferber edildiğini, kamplarda kalan hastaların birçok sivil toplum kuruluşuyla iş birliği içerisinde tedavilerinin yapıldığını aktardı.

Türkiye'den ve dünyanın birçok ülkesindeki hayırsever vatandaşların gönderdiği yardımların düzenli bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını vurgulayan Zafer Ersoy, Suriye'deki kamplarda yaşam mücadelesi veren 50 binin üzerindeki insanın mağdur olmaması için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.