Kilis

Suriyeli yetim çocuklara moral gezisi

16:28 23 Mayıs 2016
Suriyeli yetim çocuklara moral gezisi

Merkezi Suriye'de bulunan, Kilis'te de faaliyet gösteren Fatih Sultan Mehmet Eğitim Derneği, Suriyeli 21 yetim çocuğun moral ve motivasyonunu arttırmak için Gaziantep'teki hayvanat bahçesi, parklar ve tarihi mekanlara gezi düzenledi.

Derneğin Kilis sorumlusu Abdul Ghani Alshawakh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan iç savaşın ardından çocukların zor günler geçirdiğini, bu nedenle onların mutlu olabilecekleri projeler hayata geçirdiklerini belirtti.

Çocukların, bir ülkenin geleceği ve umudu olduğunu vurgulayan Alshawakh, "Savaşın, çocuklar üzerinde oluşturduğu acıları belki hiç bir zaman silemeyiz ancak onlar bizlerin geleceği ve umudu. Çocukların, gülmesini, oyun oynamasını, ülkelerine ve milletine gelecekte en iyi şekilde hizmet etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Dernek olarak çocukların savaş psikolojisinden uzaklaşmaları için güzel bir etkinlik yaptıklarını anlatan Alshawakh, Suriyeli 21 yetim çocuğun Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinin yanı sıra kentte bulunan parklarda, tarihi mekanlarda güzel bir gün geçirdiğini belirterek, "Onların yüzünde oluşan tebessüm ve mutluluk tarifi imkansız bir duygu." dedi.

Dünyanın, Suriye'de yaşanan savaşa sessiz kaldığını belirten Alshawakh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer hükümet yetkililerinin kendilerine kucak açtığını, bundan dolayı müteşekkir olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.