Kilis

Kilis'te geleneksel 'Hedik Günü' etkinliği

18:46 03 Haziran 2016
Kilis'te geleneksel 'Hedik Günü' etkinliği

Kilis'te 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) tarafından "Hedik Günü" etkinliği düzenlendi.

Üniversitenin ana kampüsünde gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Prof. Dr. İsmail Güvenç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Gül, Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Selahattin Çınar, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kilis ve yöresinde "halle" olarak bilinen büyük kazanlarda ve odun ateşinde pişirilen hedik, Rektör Güvenç ve öğrenciler tarafından katılımcılara dağıtıldı.

Rektör Güvenç, etkinlikte yaptığı konuşmada, Anadolu'nun her yerinde olduğu gibi Kilis'te de buğday hasadı mevsiminde hedik yapıldığını anımsattı.

Etkinliğe gösterilen ilginin sevindirici olduğunu ifade eden Güvenç, "Unutulmaya yüz tutan geleneklerimize sahip çıkmak ve üniversite gençliğine tanıtmak amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu yıl 2. sini düzenlediğimiz bu Hedik Günü etkinliği dışında geçtiğimiz aylarda yine yöresel bir etkinlik olan Peçiç Turnuvası'nın 3. sünü düzenledik. Ayrıca her yıl ilimizde düzenlenen Lebeniye Günü etkinliğine öğrencilerimizi gönderiyoruz. Bu anlamda geleneksel değerlerimizi, unutulmaya yüz tutmuş etkinliklerimizi canlı tutmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Güvenç, bu vesileyle çiftçilere hasat sezonunun hayırlı olması temennisinde bulunduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.