Kilis

İİT'den Suriyeli sığınmacılara yardım

18:59 24 Haziran 2016
İİT'den Suriyeli sığınmacılara yardım

Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan 440 Suriyeli aileye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) tarafından gıda yardımında bulunuldu.

İİT İnsani İşler Birimi Türkiye Temsilcisi Dr. İbrahim Altan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yönelik düzenlenen yardım kampanyalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Teşkilatta görevli gönüllüler tarafından yapılan çalışmayla, ramazanı zor şartlar altında geçirmek zorunda kalan Suriyeli ailelerin tespit edildiğini aktaran Altan, bu kapsamda Suudi Arabistan merkezli Uluslararası İslami Yardım Örgütü (IIRO) tarafından gönderilen 440 yardım kolisinin ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldığını söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır Kilis'te barınan Suriyeli ailelerin dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını kaydeden İbrahim Altan, İİT olarak faaliyetlerinin aralıksız devam ettiğini vurguladı.

Dr. Altan, "Ana eksenimiz sığınmacılara yönelik psikososyal destek oluşturmak. Bunun yanında sivil yardım kuruluşlarından talepte bulunarak, Kilis için yardım gönderilmesini rica ediyoruz. Bu kapsamda geçen yıllarda olduğu IIRO tarafından gönderilen yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşıyoruz." diye konuştu.

Yardım kolilerinde bir ailenin bir aylık ihtiyacı olan makarna, pirinç, yağ, salça, tuz ve şeker gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu aktaran İbrahim Altan, Kilis'in kendi nüfusundan daha fazla Suriyeliyi misafir ettiğini anımsatarak, bu kapsamda Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere yardım yaptıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.