Kilis

Şanlıurfa'daki çatışma

11:21 11 Temmuz 2016
Şanlıurfa'daki çatışma

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, kimlik soran polis ekiplerine silahla karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada şehit olan polislerden Sinan Akdemir'in (27) babaevinde hüzün hakim.

Şehit Akdemir'in memleketi Kilis merkeze bağlı Mısırcık köyünde yaşayan babası Ali ile annesi Züybeyde Akdemir, oğullarının yaralı olduğu haberi üzerine gece saatlerinde Şanlıurfa'ya gitti.

Akdemir'in Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki müdahaleye rağmen şehit olduğunu öğrenen ailesi ve yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Şehidin babaevine Türk bayrağı asıldı.

- Eşi 4 aylık hamile

Sinan Akdemir'in yakını Servet Akdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdemir'in Ramazan Bayramı dolayısıyla köye geldiğini ve bayramın 3. günü görev yeri Şanlıurfa'ya döndüğünü belirtti.

Şehit Akdemir'in 2 yıllık polis memuru olduğunu, 9 ay önce evlendiğini ve eş durumundan tayininin Şanlıurfa'ya çıktığını anlatan Servet Akdemir, şehidin eşinin de 4 aylık hamile olduğunu aktardı.

Akdemir, şehit Sinan Akdemir'in amcasının oğlu Jandarma komando Uzman Çavuş Nuri Mehmet Akdemir'in de 2012'de Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bölücü terör örgütü ile girilen çatışmada şehit düştüğünü söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.