Kilis

Şanlıurfa'daki çatışma

17:28 11 Temmuz 2016
Şanlıurfa'daki çatışma

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Sinan Akdemir (27), memleketi Kilis'te toprağa verildi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından şehit Akdemir'in naaşı, karayoluyla Kilis merkeze bağlı Mısırcık köyündeki baba evine getirildi.

Şehit Akdemir'in babası Ali ile annesi Züybeyde Akdemir ve yakınları, şehidin tabutunun başında ağıt yaktı.

Burada helallik alınmasının ardından Akdemir'in naaşı, cenaze aracıyla törenin düzenleneceği Mısırcık Camisi'ne getirildi.

Burada şehit Akdemir'in 9 ay önce evlendiği 4 aylık hamile eşi Meryem, babası Ali ve annesi Zübeyde ile polis memuru olan ağabeyi ve diğer yakınları, şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu başında gözyaşı döktü.

Mısırcık Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine Akdemir'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Vali İsmail Çataklı, İl Jandarma Komutanı Albay Gökhan Şahin, AK Parti Kilis milletvekilleri Reşit Polat ve Hilmi Dülger, Belediye Başkanı Hasan Kara, İl Emniyet Müdürü Candemir Özdemir, askeri yetkililer, şehidin meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende protokol üyeleri, şehidin babası Ali Akdemir'e taziyelerini iletti.

Cenaze namazının ardından bir süre meslektaşlarının omzunda taşınan şehit Akdemir'in cenazesi köy mezarlığına defnedildi.

Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, dün kimlik kontrolü yapan polislere H.D.E. (17) ateş açması sonucu çıkan çatışmada 3 polis şehit olmuş, 3 polis yaralanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.