Kilis

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

00:23 17 Temmuz 2016
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kilis'te düzenlenen gösterilerde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Kilis Belediyesinin çağrısı üzerine ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, darbe girişiminde bulunanlara tepki göstererek, "Recep Tayyip Erdoğan", "Hainler hesap verecek" şeklinde slogan attı, tekbir getirdi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, son 24 saat içerisinde millet iradesine başkaldırıya şahitlik yapıldığını söyledi.

Çataklı, darbeci zihniyetin milletin dik duruşu ve cesur tavrı karşısında hezimete uğradığını belirterek, "Milletine yurduna bağlı güvenlik güçlerinin kahraman tepkisiyle alçakların hevesleri kursaklarında kaldı. Büyük bir gururla ifade etmek isterim ki Kilisliler, ortaya koyduğu tavır her türlü övgüyü hak etmektedir. Halkımız, ülkemize, devletimize, hükümetimize ve iradenize sahip çıkarak eşine az rastlanır bir başarıya imza attı."dedi.

Belediye Başkanı Hasan Kara da Kilis'e aylarca füze atılırken bazı hainlerin darbe planı hesabı yapmakla meşgul olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kilis'e yapılan saldırıların önlenmesine yönelik verdiği talimatı alan bazı yetkililerin de darbe planları yaptığını anlatan Kara, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız talimat verdi. Füze atılan yeri bulup orayı imha edin diye. Kime talimat verdi, Genelkurmay Başkanımıza, O, 2. Ordu Komutanına O da Tugay Komutanına talimat verdi. Tugay komutanı da zırhlı birliklere emir verdi. Askerimiz bizim her şeyimiz. Cumhurbaşkanımız bu işi bitirmemiz gerekiyor derken, askerimiz gece gündüz çalışırken, üzülerek söylüyorum ne yazık ki 2. Ordu Komutanı, Tugay Komutanı ve zırhlı birlikler füzeleri imha etmesi gerekirken oturmuşlar darbe planları yapıyorlarmış. Ve ne yapmışlar biliyor musunuz nasıl Genelkurmay karargahını ele geçirebiliriz diye hesap yapmışlar. Genelkurmay Başkanını nasıl kaçırırız hesabını yapmışlar. Nasıl yaparız da orduların komutanı, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı nasıl takip ederiz de ve nasıl öldürürüz bunu hesabını yapmışlar. Biz askerimizle gurur duyarken onlar bizleri nasıl hapse tıkabiliriz diye oturup darbe planları yapmışlar."

Darbe planlarını yapan kişilerin milletin yiğitliğin, cesareti ve ferasetini hesap edemediklerine işaret eden Kara, darbecilerin dün planlarını devreye koyduğunu, bu doğrultuda da askerin, polisin ve sivil vatandaşların üzerlerine helikopterlerden ateş edildiğini ancak, Türk halkının kendi ülkesine sahip çıktığını dile getirdi.

Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkan Vekili Emekli Yarbay Hüseyin Kılbaş ise tarihinde binlerce kahramanlık destanı olan Türk milletinin son 24 saatte de çok büyük bir kahramanlık destanına imza attığına vurgu yaparak, "Üzerine Türk askeri üniforması giymiş bazı asker kılığındaki hainlere ve zalimlere geçit vermeyen herkesi yürekten selamlıyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardıdan İl Müftüsü Mahmut Karatepe tarafından Türkiye'nin birliği bütünlüğü ve beraberliği için toplu dua edildi.

Gösteriler çerçevesinde otomobil, tır ve motosikletleriyle toplanan vatandaşlar kent merkezinde konvoy oluşturdu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.