Kilis

Görme engelli Suriyeli çobanın tedavisini İHH yaptıracak

19:06 26 Ağustos 2016
Görme engelli Suriyeli çobanın tedavisini İHH yaptıracak

Suriye'de taş fabrikasında patlattığı dinamitten sıçrayan parçalar nedeniyle görme yetisini büyük oranda kaybeden 7 çocuk babası Sami Yusuf Ahmed’in tedavi masraflarını İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı karşılayacak.

En büyüğü 8 yaşında olan 3 kızının yardımıyla çobanlık yapan Ahmed’in Elbeyli ilçesine bağlı Yavuzlu köyündeki evini ziyaret eden İHH görevlileri, aileye gıda, yatak ve kıyafet yardımında bulundu.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Sözcüsü Zafer Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Anadolu Ajansının (AA) yaptığı Görme engelli Suriyeli çobanın "ekmek kavgası" başlıklı haberi gördükten okuduktan sonra aileye yardım kararı aldıklarını söyledi.

Haberi yapan AA muhabirlerinin vasıtasıyla aileye ulaştıklarını belirten Ersoy, aileye 4 aylık temel gıda hijyen ihtiyaçlarının yanı sıra yatak battaniye ve kıyafet yardımında bulunduklarını dile getrdi.

Ahmed'in gözleri görmediği için kızlarının babalarına destek olduğunu aktaran Ersoy, şöyle devam etti:

"Kardeşimiz, aylık 300 lira gibi ücretle ailesini geçindiriyor. Sami Yusuf Ahmed kardeşimiz çalışırken gözleri görmediğinden dolayı çocukları da ona yardım etmek zorunda kalıyor. Bundan dolayı eğitimlerinden geri kalıyorlar. Bütün bunları göz önüne aldığımızda İHH olarak kardeşimizin göz ameliyatının yapılacağını müjdesini vermeye geldik. Ayrıca çocuklarının eğitim görmesi için kendimizi görevli hissediyoruz."

Gaziantep'te belirledikleri bir özel hastanede Ahmed'in tedavisinin başlatılacağını ifade eden Ersoy, "En kısa zamanda doktordan aldığımız talimata göre ameliyatını yaptıracağız. Çocukların eğitimlerini başlayabilmeleri için babalarının gözleri görmesi gerekiyor. Gözleri gördüğünde kızlarına ihtiyaç duymayacak ve tek başında durabilecek. Ondan dolayı bir an önce gözlerinin ameliyat edilmesini sağlayacağız. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

- "Kızlarım gözüm kulağım oldu"

Görme engelli Sami Yusuf Ahmed de tedaviden duyduğu mutluluğu ifade etti..

Çocukları olmadan çalışamadığını işaret eden Ahmed, "Allah sizlerden ve İHH'dan razı olsun çok mutluyum. 5 yıldır bu anı bekliyorum. İnşallah ameliyat olup gözlerime kavuşacağım. En çok çocuklarım için sevindim çünkü çocuklarım benimle birlikte perişan oluyor. Kızlarım çocukluklarını yaşayamıyorlar. Ama ne yapalım kızlarım benim gözüm kulağım oldu." ifadelerini kulandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.