Kilis

DAEŞ'in mağdur ettiği çobanlar

13:37 11 Eylül 2016
DAEŞ'in mağdur ettiği çobanlar

Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez kasabasında terör örgütü DAEŞ'in kontrolünde tuttuğu bölgelerden kaçan hayvan yetiştiricileri yem ve otlak sorunuyla mücadele ediyor.

Azez'in Türkiye sınırına yakın Şammarin, Şamarıh ve İgde köyleri bölgesine gelen çobanlar, açık alanda kurdukları barınaklar ve kısıtlı otlaklarda hayvanlarını beslemeye çalışıyor.

İç savaş nedeniyle yem sıkıntısının yoğun yaşandığı bölgede üreticiler, hayvanlarını terör örgütünden kurtarmak için geldikleri bölgelerde de otlak sorunuyla karşı karşıya kaldıklarını anlattı.

Küçükbaş hayvan yetiştiricisi Mohamed Misto, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nın da gelişiyle satacakları bir kısım hayvanı, diğerleri için yem parasına dönüştürmeyi umduklarını söyledi.

Misto, şöyle konuştu:

"Kaçarken hayvanlarımızı geride bırakamazdık. Tek geçim kaynağımız bu hayvanlar. Bu bölge aslında verimli bir bölge ancak çok sayıda hayvanın bir anda getirilmesi sonucu otlaklar tükendi. Şimdi ise hayvanlarımızı az da olsa beslenebilmeleri için kısıtlı alanlarda gün boyu gezdiriyoruz. Yem sorunu da ciddi bir boyuta ulaştı. Bizim gibi gelir seviyesine sahip insanlar için ciddi bir ekonomik külfet demek. Kurban Bayramı geldi ve satacağımız bir kısım hayvanı diğerleri için yem parasına dönüştürmeyi planlıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.