Kilis

"Yanımızda sadece Türk askerini istiyoruz"

11:32 20 Eylül 2016
"Yanımızda sadece Türk askerini istiyoruz"

RIDVAN KORKULUTAŞ - Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Halep Tümeni Komutanı Taha Atrak, Suriye'de terör örgütleri DAEŞ ve PYD'den ancak Türk askeriyle omuz omuza vererek kurtulabileceklerini belirterek, "Şu ana kadar bize gerçekten destek çıkan ülke Türkiye'dir. Biz yanımızda sadece Türk askerini istiyoruz." dedi.

Atrak, AA muhabirine açıklamasında, Fırat Kalkanı Harekatı'yla, terör örgütü DAEŞ ile yaptıkları mücadelede hızlı bir ilerleme katedildiğini söyledi.

ABD savaş uçaklarının terör örgütü DAEŞ mevzilerini vurduğunu ancak karada ABD askerleriyle birlikte savaşmak istemediklerini dile getiren Atrak, şunları kaydetti:

"Şu anda Çobanbey'de görevi devraldık. Amerikan askerleri bizimle birlikte savaşmak istedi ancak biz kabul etmedik. Amerikan askerleri bize karadan yardım etmesinler. PYD'ye destek verip ardından bizim yanımızda durmalarını istemiyoruz. Şu ana kadar bize gerçekten destek çıkan ülke Türkiye'dir. Biz yanımızda sadece Türk askerini istiyoruz. ABD'nin yanımızda yer alıp ardından PYD'ye destek vermesi bize güven vermiyor."

Suriye-Türkiye sınırında hiçbir terör örgütünü istemediklerine işaret eden Atrak, "Suriye'de, Türkiye'ye karşı çıkan hiçbir örgütü istemiyoruz. DAEŞ'ten ve PYD’den kurtulabilirsek gerisi bizim için çok kolay olacaktır. DAEŞ ve PYD'den ancak Türk askerleriyle omuz omuza vererek kurtulabiliriz. Fırat Kalkanı Harekatı ile DAEŞ'in elindeki toprakların yüzde 80'i temizlendi. DAEŞ kaybettiği köylerdeki halkı kalkan olarak kullanıyor." diye konuştu.

DAEŞ'in en kuvvetli silahının döşedikleri mayınlar olduğunu vurgulayan Atrak, bu mayınların Türk askerlerinin desteğiyle temizlendiğini ve çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Çobanbey gibi DAEŞ'in elinden alınan bölgelerin tamamen temizlenmesiyle Suriyelilerin Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak evlerine dönmeyi ümit ettiğini aktaran Atrak, buradaki halkın insani yardım gibi birçok ihtiyacı olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.