Kilis

ÖSO mensubu genç sağlığına kavuştu

22:10 07 Ekim 2016
ÖSO mensubu genç sağlığına kavuştu

Suriye'nin Halep kentinde terör örgütü DAEŞ ile girdikleri çatışma sonucu ağır yaralanan ve tedavi için Kilis'e getirilen Suriyeli Babin, Türk hekimleri sayesinde sağlığına kavuştu.

Girdikleri çatışma sonrası ağır yaralanan ve yakınlarınca Türkiye sınırından Kilis Devlet Hastanesine getirilen Muhammet Babin, 20 günlük tedavinin ardından yaşama tutunmayı başardı.

Babin, AA muhabirine yapığı açıklamada, yaklaşık 3 yıl önce terör örgütü DAEŞ'in köylerine saldırdığını belirterek, yaşanan olayda dayısını kaybettiğini söyledi.

Olayın ardından evlerini ve köylerini terk etmek zorunda kaldıklarını anlatan Babin, şöyle konuştu:

"Ne kadar kaçsalar da saldırılardan kurtulamadık. Yaklaşık 20 gün önce ÖSO birliklerine katılmaya karar verdim. El-Bap yakınlarında girdiğim bir çatışmada bomba patladı ve gözümü açtığımda hastanede olduğumu öğrendim. Şu anda sağlık durumum çok şükür iyi. Allah Türk doktorlardan razı olsun, bizi kendi vatandaşlarından ayırmıyorlar. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere doktorlar ve hemşirelere çok teşekkür ediyorum. İyileşir iyileşmez tekrar Suriye'ye dönüp kaldığım yerden mücadeleye devam edeceğim."

Çocuk Cerrahi Uzmanı Dr. Mustafa Tuşat ise tedavisi devam eden Babin'in durumunun her geçen gün daha iyiye gittiğini belirtti.

Hastanın kendilerine getirildiğinde durumunun çok ciddi olduğunu ve çok kan kaybettiğini anlatan Tuşat, "Yaklaşık 5-6 gün yoğun bakımda uyutularak tedavi edildi ve sol tarafına tüp taktık. Kanama sorununu da çözdük ve kan takviyesi yaptık. Ameliyatsız tedaviyle bir hafta yoğun bakımda uyuttuk. Şu anda servise aldık ve beslemeye başladık, durumu gayet iyi inşallah bir kaç gün içerisinde taburcu ederiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.