Kilis

Kilis'te "Arıcılığı Geliştirme Projesi"

18:03 23 Ekim 2016
Kilis'te "Arıcılığı Geliştirme Projesi"

Kilis'te "Arıcılığı Geliştirme Projesi" ile bal üretimi konusunda eğitim alan yetiştiricilere sertifikaları verildi.

Kalkınma Bakanlığının öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, Valiliğin desteğiyle arıcılığın yoğunlukla sürdürüldüğü Baş Mağara köyünde düzenlenen "Bal Şenliği"nde, arıcılar sertifikalarını aldı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis’in coğrafi yapısı itibarıyla arıcılığa uygun bir kent olduğunu söyledi.

Proje sayesinde kentte arıcılığı geliştirme adına önemli bir adımlar attıklarını belirten Çataklı, şunları kaydetti:

"Arıcılık ilimizde henüz başlangıç devresinde. Arıcılığı geliştirme proje sayesinde çiftçilerimiz, ekonomik olarak ciddi gelir elde edecekler. Arıcılığın ticari kapasitesi henüz sınırlı ama yöremiz coğrafyasını düşündüğümüz zaman, önümüzdeki süreçte arı yetiştiriciliği projesiyle halkımıza önemli bir ekonomik gelir sağlayacağını düşünüyoruz. Şu anda ilimizde 7 bin 800 arı kovanı var. Yetiştiricilerimize ciddi bir ekonomik katkı yapacağı görüşündeyim ancak net bir gelir hesabı yapılmış değil."

Arıcılığın diğer hayvancılık türlerinden şöyle bir farkı olduğunu dile getiren Çataklı, "Arıcılıkta çok uzun süre başında bulunmanız gerekmiyor. Diğer ekonomik faaliyetler yanında yapabileceğiniz size ekonomik katkı sağlayabilecek zaman ve mekan olarak uzun süre zaman harcamanızı gerektirmeyen bir faaliyet. Projeyle arıcılık, çiftçilerimize, ekonomik destek olarak önemli katkılar sağlayacak inşallah." diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.