Kilis

Kilis'te hırsızlar 200 yıllık zeytin ağaçlarını kesti

16:13 17 Şubat 2017
Kilis'te hırsızlar 200 yıllık zeytin ağaçlarını kesti

Kilis'te hırsızlar, bir bahçedeki yaklaşık 200 yıllık zeytin ağaçlarını kesti.

Alınan bilgiye göre, yıllardır geçimini zeytincilikle sağlayan 80 yaşındaki Şerif Mercimek, sabah saatlerinde merkeze bağlı Zamhalı köyündeki bahçesine gittiğinde yaklaşık 40 zeytin ağacının kesildiğini gördü.

Mercimek'in durumu jandarmaya bildirmesi üzerine ekipler, ağaçları keserek götüren hırsızlık zanlılarını yakalamak için soruşturma başlattı.

Şerif Mercimek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır zeytincilikle uğraştığını, ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını söyledi.

Zeytin ağacı yetiştirmenin çok zor olduğunu anlatan Mercimek, bir zeytin ağacından mahsul alınması için yıllarca beklenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kilis'te başka bahçelerde de benzer olayların yaşandığı şeklinde duyumlar aldığını aktaran Mercimek, şunları kaydetti:

"Tarlayı sürmeye geldiğimde ağaçların kesildiğini fark ettim. Kilis'te yaklaşık 10 farklı yerde aynı hadise yaşanmış. Bazı yerlerdeki zeytin ağaçlarını kökünden söküp çalmışlar. Bizim başımıza gelince bunları duyduk. Bir zeytin ağacının mahsul vermesi 20 yıl sürüyor. Bu kesilen ağaçlar 200 senede bu hale geldi. Yazık yani, nasıl bir vicdansızlık anlamadım. Bizim tek işimiz zeytincilik, tek gelir kaynağımız budur. Devletimiz bunu yapanları bulmasını istiyoruz."

Kesilen ağaçların fırınlara satıldığını düşündüğünü belirten Mercimek, "2 senede bir mahsul alıyoruz ağaçlardan. Bu sene de mahsul zamanıydı. Her bir ağaçtan 20 kilograma yakın zeytin yağı elde ediyorduk." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.