Kilis

Kilis'te öğrencilere sınav desteği

13:09 23 Şubat 2017
Kilis'te öğrencilere sınav desteği

Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi iş birliğiyle, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) hazırlanan, kent genelinde eğitim gören 5 bin lise son sınıf öğrencisine eğitim desteği veriyor.

Program kapsamında alanında uzman ekiplerce kent genelindeki tüm okullarda velilere yönelik "öğrenci sorunlarıyla baş etme ve çözüm yolları konulu" seminerlerin ardından 5 bin öğrenci için Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda "sınava en iyi şekilde hazırlanma" ve "sınav kaygısını yenme" gibi konularda bilgilendirme çalışması yapılmaya başlandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin, 12 Mart'ta yapılacak YGS sınavı hazırlıklarını sürdürdüğünü belirtti.

Öğrencilerin sınavlara daha bilinçli ve verimli hazırlanmalarını sağlamak amacıyla birtakım çalışmalar yaptıklarını anımsatan Alagöz, bu kapsamda 5 bin lise son sınıf öğrencisine yönelik, kişisel eğitim uzmanı tarafından seminer verildiğini dile getirdi.

Öğrencilerin yoğun ilgi ve beğenisiyle karşılaştıklarını dile getiren Alagöz, bu konuda velileri de içerisine alan çalışmaların yapıldığını bildirdi.

Sınava hazırlanma sürecinde öğrencilerin zorlu süreçlerden geçtiğini belirten Alagöz, şunları kaydetti:

"Kilis'in eğitim başarının artması için gereken bütün tedbirleri alıyoruz, çocuklarımızı bu yönde eğitiyoruz. Biz insanı iyi yetiştirirsek inanıyorum ki iyi üniversiteleri de bizim çocuklarımız kazanacaktır. Çünkü başarı insan olmakla eşdeğerdir. Bu anlamda da çocuklarımızın milli, manevi ve ahlaki değerlerle donanmış, bilgileriyle güçlenmiş insanlar olarak topluma karışmalarını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.