Kilis

"Beni En İyi Sen Anlarsın" projesi

12:32 25 Mart 2017
"Beni En İyi Sen Anlarsın" projesi

Kilis'te ihtiyaç sahibi sığınmacı kadın ve çocuklara gıda, giyim ve temizlik malzemesi yardımında bulunuldu.

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) ve İnsan Vakfı "Beni En İyi Sen Anlarsın" projesi kapsamında, ülkelerindeki iç savaşın ardından Kilis'te kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdüren ihtiyaç sahibi 200 aileyi tespit etti.

Kadın ve çocuklar için hazırlanan bebek maması, kıyafet, oyuncak, hijyen ve gıda malzemelerinin bulunduğu paketler, 7 Aralık Stadyumu yanındaki alanda Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı.

İMH Hanım Birimi Başkanı Meryem Terzi, "Beni En İyi Sen Anlarsın" projesi ile kadınlara destek olmak istediklerini söyledi.

Bu yardımların bir yıl boyunca düzenli bir şekilde yapılacağını belirten Terzi, şunları kaydetti:

"Tüm Türkiye’de hanımlardan, hanımlara bir proje yapmayı düşündük ve "Beni En İyi Sen Anlarsın" sloganıyla bir proje başlattık. Amacımız buradaki Suriyeli hanım kardeşlerimize destek olmak ve yanlarında olduğumuzu hissettirmek istiyoruz. Biz yapacağımız bu yardımları bir yıl olarak planladık. Bugün de ilk kısmını dağıtıyoruz ve bir yıl boyunca, düzenli olarak buradaki ailelere yardımlar dağıtılacak. Genel olarak hanımlara özel ihtiyaçlar, kıyafetler ve annelerin hassas noktaları bebek olduğu için bu yönde hareket ettik. Paketlerimizde kadınlara özgü her türlü hijyen malzemeleri, bebek maması gibi ihtiyaçlar bulunuyor. Ayrıca çocuklarımıza da oyuncak hediye ettik."

Terzi, yarın da Kırıkhan ve Reyhanlı'daki yetimhaneleri ziyaret edeceklerini, ayni ve nakdi yardımda bulunacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.