Kilis

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

15:00 21 Temmuz 2017
İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepkiler

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis'te protesto edildi.

Gaziantep'teki gösteriler cuma namazının ardından Alaybey Camisi önünde başladı. Ellerindeki pankartlarla toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak Gaziler Caddesi'ni takip ederek Balıklı Parkı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ubeydullah Çakır, Müslümanlar için çok kutsal olan bir mekanda yapılan ihlallerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Siyonist güçlerin Müslümanların mabetlerine saldırdığını ve bazı müminleri de şehit ettiğini dile getiren Çakır, "Artık Müslümanların tahammülü kalmamıştır. Bu yapılan zulme sessiz kalamayız." dedi.

Öte yandan, Ulu Camide de toplanan vatandaşlar, slogan atarak İsrail'i protesto etti.

- Kilis

Kilis'te Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde, cuma namazının ardından Kayabaşı Camisi önünde toplanan vatandaşlar, ellerindeki çeşitli dövizlerle tekbir getirerek İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan İzzettin Özkeleş, Mescid-i Aksa'nın Müslümanların ilk kıblesi olduğunu anımsatarak, İsrail'in yarım asırdır işgal altında tutttuğu Kudüs'te gözlerini Mescid-i Aksa'ya diktiğini söyledi.

Acımasızca canına kıyılan masum çocukların, sivil insanların kanı İsrail için yeterli olmadığını, bunun yanında alınların secdeye varmasına da engel olunduğunu ifade eden Özkeleş, "Müslüman Müslüman'ın kardeşidir. Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hep birlikte bütün Müslümanlar olarak karşı çıkmak bizim görevimizdir." diye konuştu.

Açıklamanın ardından gruptakiler, "Kahrolsun İsrail", "Aksa üzülme Müslümanlar sizinle" gibi sloganlar atarak dağıldı.

- Kahramanmaraş

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Kahramanmaraş Platformu tarafından "Mescid-i Aksa onurumuzdur", "Mescidi Aksa'ya sahip çık" yazılı pankartlarla bir araya gelen grup, İsrail'i protesto edip şehitler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Ulu Cami önünde toplanan gruptakiler, İsrail aleyhine slogan attı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin ilk kıblesinin hüzünlü olduğunu söyledi.

Dilipak, İsrail'in en kısa sürede yanlışından dönmesini temenni ettiklerini bildirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.