Kilis

Sığınmacıların bayram sonrası Türkiye'ye dönüşleri sürüyor

14:27 19 Eylül 2017
Sığınmacıların bayram sonrası Türkiye'ye dönüşleri sürüyor

Kurban Bayramı'nı ülkelerinde geçiren 55 bin 200 Suriyeliden 23 bin 500'ü Türkiye'ye dönüş yaptı.

Esselame Gümrük Kapısı'ndaki işlemlerinin ardından Suriye plakalı otobüslerle Öncüpınar Gümrük Kapısı'na getirilen Suriyeliler, burada Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekiplerince yapılan kontrolün ardından Türkiye'ye giriş yaptı.

Öncüpınar Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, 5 Eylül'den bu yana 23 bin 500 Suriyelinin Türkiye'ye giriş yaptığını, bugün de 2 bin kişinin daha Türkiye'ye giriş yapmasının beklendiğini bildirdi.

Suriyeli Abdülkadir İsmail yaklaşık 4 yıl önce savaşın şiddetinin artması sonucu yaşadıkları köylerini terk ederek, Türkiye'ye sığındığını söyledi.

-"Annemin cenazesine bile gidememiştim"

Uzun bir aradan sonra ilk defa ülkesine gidebildiğini ve bayramı huzur içerisinde yakınlarıyla geçirdiğini anlatan İsmail, "Geçen yıl annemi kaybettik cenazesine bile gidemedim oysa şimdi Türk askeri sayesinde köylerimiz terörden temizlendi ve şu anda orada huzur var. Fırat Kalkanı Harekatı sonrası çok şey değişti. İnsanların durumları artık daha iyi. Kendi işleriyle ilgileniyor, yağmacılık ve hırsızlık olmuyor. Türk ordusu olduğu için durumlar her geçen gün daha iyiye gidiyor."diye konuştu.

İsmail, Türk askerinin asla yağmacılığa ve haksızlığa izin vermediğini bu durumdan da Suriye halkının çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Kurban Bayramı dolayısıyla 55 bin 200 Suriyeli ülkesine gitmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.