Kilis

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

14:23 03 Aralık 2017
Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Suriye'ye açılan Öncüpınar Sınır Kapısı ve onun getirmiş olduğu ticaret, Suriye'deki gelişmelere paralel olarak hukuken var olan ve fiilen daha da geliştirilmesini düşündüğümüz Çobanbey Sınır Kapısı ile beraber farklı bir noktaya taşınacaktır." dedi.

Tüfenkci, Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ı ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Kilis'in gelişime, değişime ve dönüşüme açık bir il olduğunu söyledi.

Kentin 5-6 yıl sonra çok farklı bir noktada olacağına inandığını ifade eden Bakan Tüfenkci, "Kilis, özellikle Suriye'deki iç gelişmelerden dolayı almış olduğu göç ve misafirperverliğiyle, Suriyeli kardeşlerimize ev sahipliği yapmasıyla gündeme gelen ve bu konuda da elinden gelenin en iyisini yapan illerimizden birisi. Baktığımız zaman, Suriye'ye açılan Öncüpınar Sınır Kapısı ve onun getirmiş olduğu ticaret, Suriye'deki gelişmelere paralel olarak hukuken var olan ve fiilen daha da geliştirilmesini düşündüğümüz Çobanbey Sınır Kapısı ile beraber farklı bir noktaya taşınacaktır." ifadelerini kullandı.

Bülent Tüfenkci, organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi ve hükümetin desteğiyle kentin ticaretinin her geçen gün daha iyiye gideceğini de sözlerine ekledi.

Vali Tekinarslan, ziyarette Bakan Tüfenkçi'ye yemeni ve zeytinyağı hediye etti.

Tüfenkci'ye ziyarette, AK Parti Kilis milletvekilleri Hilmi Dülger ve Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara ve AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak da eşlik etti.

Bakan Tüfenkci ve beraberindekiler daha sonra Kilis Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.