Kilis

Kalkınma Bakanı Elvan:

18:29 06 Aralık 2017
Kalkınma Bakanı Elvan:

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bir taraftan gelişmiş bazı ülkeler, diğer taraftan Ortadoğu'da yaşanan ve sınırımızda yoğunluk kazanan hadiseler, nereden bakarsanız bakın Türkiyemizi kıskaca almaya çalışan, ülkemizin önünü kesmeye çalışan ülkeler, kesimler ve gruplar var. O yüzden vatanını, milletini, ülkesini ve ay yıldızlı bayrağını seven her bir kardeşimizin bu süreçte son derece dikkatli olması gerekir." dedi.

Elvan, partisinin il başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kilislilerin istiklal, vatan, millet, birlik ve beraberlik sevdasıyla kurtuluş mücadelesindeki şehitlerin izinden ilerlediğini söyledi.

AK Parti'nin milletin içerisinden çıkmış, milletin partisi olduğunu anlatan Elvan, aksi takdirde bu kadar süre iktidarda kalamayacaklarını, her zaman kendilerini yenileyerek, lafa, dedikoduya meydan vermeden Kilis ve Türkiye için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Milletin iradesinin üzerine titreyerek buna sahip çıkılmaya devam edileceğini belirten Elvan, AK Parti'nin aynı zamanda büyümenin ve kalkınmanın da teminatı olduğuna işaret etti.

Bakan Elvan, AK Parti'nin, medeniyet yolculuğunun yegane temsilcisi, milletin hissiyatına tercüman olmayı benimsemiş bir siyasi hareket olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Çalışmaktan asla yorulmayacağız. Bakın önümüzde 2019 seçimleri var. Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor, 7 düvele karşı mücadele veriyoruz. Bir taraftan gelişmiş bazı ülkeler, diğer taraftan Ortadoğu'da yaşanan ve sınırımızda yoğunluk kazanan hadiseler, nereden bakarsanız bakın Türkiyemizi kıskaca almaya çalışan, ülkemizin önünü kesmeye çalışan ülkeler, kesimler ve gruplar var. O yüzden vatanını, milletini, ülkesini ve ay yıldızlı bayrağını seven her bir kardeşimizin bu süreçte son derece dikkatli olması gerekir. Bu mücadele büyük bir mücadele. O yüzden 2019 yılına şimdiden güçlü bir şekilde hazırlanmak durumundayız.

Türkiye'nin büyümesinden, güçlenmesinden rahatsızlar. Avrupa'daki bir dışişleri bakanı birkaç gün önce Türkiye'nin büyümesinden rahatsızlığını ifade etmektedir. Bunu artık söylemeye başladılar. Çok şükür başımızda adam gibi adam, kararlı ve inandığı her şeyi yapan, milleti her zaman arkasında hissetmiş bir Cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız var. Allah ondan razı olsun. Çok şükür şimdiye kadar bileğimizi bükemediler. Bundan sonra da asla bükemeyecekler. Türkiye, büyümeye ve güçlenmeye devam edecek ama sizden isteğimiz var, bu süreçte 'aman ne olacak' diye düşünmeyin, her bir kardeşimizi bu şemsiye altında toplamaya gayret edin. Ülkemizin geleceği, çocuklarımızın, torunlarımızın daha iyi bir Türkiye'de yaşayabilmesi için bu mücadeleyi beraber sürdüreceğiz."

- "Gök kubbeyi başlarına yıkarız"

Hep birlikte her zaman çok daha fazla çalışılması gerektiğini, çalışmaktan insana zarar gelmeyeceğini anlatan Elvan, ne kadar çok çalışılır ve üretilirse Türkiye'nin de o kadar çok büyüyeceğini kaydetti.

Parti olarak topluma "çalışırsan, üretirsen biz senin arkandayız" mesajının çok net şekilde verildiğini dile getiren Lütfi Elvan, şöyle devam etti:

"Türkiye üzerinde bu kadar çok saldırının yaşandığı bir ortamda ihracat rekoru kırıyoruz, büyüme rekorları kırıyoruz. Bunu sağlayan milletimizin ta kendisi. O yüzden milletimize çok güveniyoruz. Milletimiz dik durdukça Allah'ın izniyle bizler de dik durmaya devam edeceğiz. Bizim bileğimizi kimse bükemeyecek. Kim ne söylerse söylesin, yaparsa yapsın Allah'ın izniyle Türkiye'yi çok daha güçlü yarınlara taşıyacağız. Bizim diğer ülkelerden çok farklı yönlerimiz var. Onlar bizi özellikle Türkiye'nin gelişmesini ve kalkınmasını istemeyen ülkeler bizi bazı ülkelerle karıştırıyorlar. Bu millet öyle bir millet ki vatanı, ülkesi için canını feda eder. Yeterki biz mücadelemizi sürdürelim. Bunu başardıkça önümüz açıktır, Allah da bize yardım edecektir. Ülkemiz üzerinde kim ne oyun oynarsa oynasın Allah'ın izniyle bu ülkenin taşına dokundurtmayız, taşına dokunanın da gök kubbeyi başlarına yıkarız."

Küresel karanlık odakların Türkiye'nin de Suriye gibi olmasını istediklerine işaret eden Bakan Elvan, "Kardeş kavgası çıksın istiyorlar. Güdümlü, kendi çıkarlarına hizmet eden yönetimler oluşsun istiyorlar. O yüzden genel başkanımızın milletle beraber yürümesinden rahatsız oluyorlar. Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsız oluyorlar. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar, hangi kumpasların peşinde olurlarsa olsunlar bu millet iftira siyasetine, iş birliği siyasetine asla prim vermeyecektir." diye konuştu.

İl Başkanı İzzet Toprak'ın yöreye özgü yorgan hediye ettiği Elvan, Kilis programları sırasında esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.