Kilis

Başbakan Yardımcısı Akdağ:

15:17 22 Ocak 2018
Başbakan Yardımcısı Akdağ:

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'deki bir gazetenin Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştiren manşetine ilişkin, "Kıbrıs Türk halkının gönlüne de zikri de anavatanıyla beraberdir. Biz Kilis'te ve Türkiye'de ne hissediyorsak onlar da aynı hissiyat içindeler. Bu marjinal gruplar, marjinalliğin de dibine vurmuş ahlaksızlar, Türkiye'deki basınımızı yanıltmamalıdır." dedi.

Akdağ, partisinin Kilis İl Başkanlığını ziyaret etti.

Kilis'in Suriye'deki gelişmeler sürecinde en çok etkilenen illerin başında yer aldığını vurgulayan Akdağ, Suriye'deki iç savaş ortaya çıktığı günden beri Kilislilerin savaş mağdurlarına kucak açıp, ensar-muhacir ruhunu yaşattığını bildirdi.

Kilislilerin Suriyelilere sadece sofra ve kapılarını açmakla kalmayıp aynı zamanda da gönüllerini de açtığını aktaran Akdağ, "Bir taraftan DEAŞ, bir taraftan PYD/YPG terörü Türkiye'yi karıştırmaya, bombalamalar yapmaya başladılar. Bunların üstesinden geldik ve yine çeşitli zamanlarda Kilis'e füzeler attılar. Ulaşabildikleri yerlere hasar vererek oradaki vatandaşımıza huzursuzluk yaşatmaya çalıştılar." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında da bazı saldırıların gerçekleştirildiğini hatırlatan Akdağ, şöyle devam etti:

"Bugün Kilis'te şunu gördük, bu topraklardaki tüm kardeşlerimiz morallerini yüksek tutuyor. Zamanında burada Fransız işgaline karşı nasıl bu bölgede kahramanca mücadele edildiyse bugün de o ruhu ve mücadeleyi sizler taşıyorsunuz. O yüzden sizlere helal olsun. Afrin operasyonu, Zeytin Dalı Harekatı, en başta kendi sınırlarımızın güvenliğini korumak, işte Kilis'teki, Hatay'daki, Reyhanlı'daki halkımızın güvenliğini sağlamak üzere icra edilmektedir. Bu kararı o yüzden verdik. Harekatın iki ana amacından birisi, insanımızı ve sınırlarımızı terörist saldırılara karşı korumaktır.

İkinci gayemizde hemen yanı başımızdaki komşulara yapılan eziyeti sonlandırmaktır. Buradan tüm dünyaya bir kez daha ifade ediyorum, BM'nin toplanacağı bir günde aslında BM'nin burada olmasını ve buraya yapılan saldırıların neticelerini görmelerini isterim. Hasar gören evleri ziyaret ettik. Gerçekten Allah korumuş. Bir ağır yaralıyla buradan çıkmış olması Allah'ın bir takdiridir. Biz buna müsade edemeyiz. Hiçbir muktedir ülke hiçbir demokratik ülke buna müsaade edemez. Dostlarımızı ve müttefiklerimizi, Türkiye'nin bu haklı davasında Türkiye'nin yanında durmaya davet ediyoruz. Türkiye'ye düşmanlık etmek isteyenler ya da düşmanlık eden terörist gruplar da şu anda derslerini alıyorlar. Allah'ın izniyle onlara hadlerini en kısa sürede olması gerektiği gibi bildireceğiz."

Akdağ, halkın ortaya koyduğu dik duruşun boşuna olmadığını ve Allah'ın bunun karşılığını vereceğini belirtti. Akdağ, operasyon bölgesindeki tüm askerler için de dua etti.

Recep Akdağ, Kilis'ten yeni bir enerjiyle döneceklerine dikkati çekerek, "Kilis nasıl omuz omuza kenetlendiyse biz de 60 milyon Türk milleti olarak dim dik ayaktayız. Böyle milli bir davada şu parti veya bu parti diye ayrım olamaz." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin bir hizmet partisi olduğunu, o yüzden partililerin de bu süreçte halkın yanında olmasını isteyen Akdağ, "Şundan emin olmanızı istiyorum, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu operasyondan da Allah'ın izniyle yüzünün akıyla çıkacaktır. Hepiniz Allah'a emanet olun." dedi.

- KKTC'deki gazete manşeti

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, KKTC'deki Afrika gazetesinin Zeytin Dalı Harekatı'nı eleştiren manşetini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

"KKTC'de şeref ve ahlak yoksunu, kendi milletine ihanet etmiş bir gazetede bir başlık çıktı. Bu başlık şöyle diyor; 'Kıbrıs'a barış harekatı, Suriye'ye zeytin dalı harekatı. Türkiye'den bir işgal harekatı daha.' Bu şerefsiz ve ahlaksızlara bakarak Türkiye basınında Kıbrıs'taki kardeşlerimizle alakalı bazı olumsuz haberlerin yer aldığını gördük. Şunu ifade etmek istiyorum; ben Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ekonomi Kalkınma ve İşbirliğinden sorumlu başbakan yardımcısıyım. Kıbrıs Türk halkının gönlüne de zikri de anavatanıyla beraberdir. Biz Kilis'te ve Türkiye'de ne hissediyorsak onlar da aynı hissiyat içindeler. Bu marjinal gruplar, marjinallığın da dibine vurmuş ahlaksızlar, Türkiye'deki basınımızı yanıltmamalıdır."

Bunların küçük bir güruh olduğunu ve KKTC'de bunları destekleyen çok küçük marjinal sendikaların olduğuna dikkati çeken Bozdağ, şunları kaydetti:

"Ama biz gün Kilis'te ne hissediyorsak KKTC'deki bizim kardeşlerimiz, soydaşlarımız da ordumuzun muzaffer olması için dua etmektedirler. Bunun böyle bilinmesi lazım. Bu şerefsizler tarih önünde mahkum olmuştur. Bu şerefsizliğin, KKTC yargısı tarafından da gereğinin yapılmasını ve gereğinin yapılmasını bekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.