Kilis

Zeytin Dalı Harekatı

16:41 29 Ocak 2018
Zeytin Dalı Harekatı

Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'deki terör örgütü PYD/PKK'nın saldırılarında yaralanan aralarında Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarınında bulunduğu Suriyelileri tedavi gördükleri Azez bölgesindeki hastanede ziyaret etti.

Vali Tekinarslan, beraberindeki heyetle Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) hudut güvenliği ve bölgede istikrarı sağlamak amacıyla terör örgütlerine yönelik sürdürdüğü harekat kapsamında yaralıların getirildiği Azez bölgesindeki hastanede inceleme yaptı.

Yürütülen sağlık hizmetlerine ilişkin buradaki yetkililerden bilgi alan Tekinarslan, terör örgütü PYD/PKK saldırıları nedeniyle yaralanan hastalarla da sohbet ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Tekinarslan, yakından ilgilendiği çocuklara oyuncak hediye etti.

Ziyaretin ardından AA muhabirine açıklama yapan Tekinarslan, hastanenin Azez başta olmak üzere Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında terör örgütlerinden temizlenen hemen her yerden hasta kabul ettiğini söyledi.

Son dönemde Zeytin Dalı Harekatı nedeniyle yaralıların ilk tedavisinin hastanede yapıldığını vurgulayan Tekinarslan, "Bu hastanenin başından beri hizmet vermesi için Sağlık Bakanlığımız büyük bir gayret gösteriyor. Burada 30'un üzerinde Türk sağlık personeli Suriyeli meslektaşlarıyla uyumlu, başarılı bir hizmete imza atıyorlar. Burası Azez'e ve operasyon sahasına en yakın hastanelerden birisidir. Burada ÖSO mensubu olup da sahada yaralanan, çatışmada zarar gören insanların ilk sağlık hizmeti yapılıyor. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında bu hastanenin sağlık personeli de takviye edildi." dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.