Kilis

Türkiye ekonomisinde yaşananlar

14:26 08 Ağustos 2018
Türkiye ekonomisinde yaşananlar

AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, "Devletimiz yeni bir atılım dönemine girerek kendi dönüşümünü yaparken, vatandaş olarak bizler de psikolojik duvarın yıkılmasına izin vermeyerek dik duracağız." değerlendirmesinde bulundu.

Milletvekili Dal, yaptığı yazılı açıklamada, emperyalist güçlerin, Türkiye'de ve dünyada ekonomi üzerinden bir güç savaşı başlatma ve yeni bir düzen kurma çabalarının, yeni bir halkasına şahit olduklarını belirterek, bu duruma ülke olarak ilk defa tanıklık etmediklerini aktardı.

Üretime, sanayiye, istihdama, enflasyona odaklanan Türkiye ekonomisinin, emir alan konumda olmak istemedikçe darbelere maruz kaldığını aktaran Dal, Türkiye'nin büyüme rakamlarında rekorlar kırdığında, üretime ve istihdama yöneldiğinde kredi derecelendirme kuruluşlarının devreye sokulduğunu ve artçı şoklarla yıpratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Dal, yakın tarihte yaşanılan tüm tecrübelerin, bu tip durumlarda emperyalist güçlerin ilk hedefinin psikolojik bir yıkım ortaya çıkarmak olduğunu gösterdiğine değinerek, şunları kaydetti:

"Gezi Parkı’nın ilk günlerinde, 17 Aralık'ın haftasında, 15 Temmuz kalkışmasının ilk dakikalarında bu psikolojik yıkımı hedeflediler, 'biz bittik' dedirtmek istediler. Biz bitti demeden bitmedi ve hamdolsun yıkamadılar. Şimdi 'döviz yükseliyor. Bunu durduramayacaksınız, bu kez bittiniz' mesajı veriliyor. Yine bitmeyeceğiz, yine başaramayacaklar. Sömürgecilere, küresel şer odaklarına ve 'dolar yükseldi' diye sevinç çığlığı atan yerli işbirlikçilerine inat dik duracağız.

Yaşadığımız her sıkıntılı dönem, bizim için hayra vesile oldu. Tabii bunun için milletimizin de, Gezi'de ve 15 Temmuz'da olduğu gibi dirayetli bir duruş sergileyerek kendi pozisyonunu alması gerekiyor. Devletimiz yeni bir atılım dönemine girerek kendi dönüşümünü yaparken, vatandaş olarak bizler de psikolojik duvarın yıkılmasına izin vermeyerek dik duracağız. İnşallah bu süreçle beraber yükselenin döviz değil, Türkiye olduğu görülecek. Üretim ve ihracatla birlikte bu sürecin en kritik konularından biri de enerji. Türkiye son yıllarını yoğun bir şekilde enerji alanındaki yatırımlarla geçirdi."

Dal, enerjide dışa bağımlılığı minimuma indirmek, kendine yetebilen bir ülke olabilmek için mega projeleri hayata geçirdiklerini, bu kapsamda ciddi adımlar atıldığını belirterek, "Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz, daha çok yatırım yapacağız. Üretime ama özellikle teknoloji üretimine odaklanarak, enflasyon ile mücadele ederek, kamuda tasarrufa giderek ve istihdamı artırarak yükselişimizi sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.