Kilis

Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

16:16 17 Eylül 2018
Menderes ve arkadaşlarının idamının 57. yılı

AK Parti Kilis İl Başkanlığı, darbeciler tarafından idam edilen eski Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını andı.

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes ile çalışma arkadaşları Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın 27 Mayıs darbecileri tarafından idam edilişlerinin 57. yılı dolayısıyla AK Parti İl Başkanlığınca Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı.

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Muhammed Oğuzhan Güleçoğlu, 27 Mayıs darbesinin Türkiye'de ileriye dönük toplumsal, siyasal, hukuksal, kültürel ve ekonomik anlamda tamir edilmez tahribatlara yol açtığını belirtti.

Anayasanın yasalara aykırı biçimde ihtilal figüranlarına bağımlı hale getirildiğini ve zincirleme anti demokratik müdahalelerin önünün açıldığını ifade eden Güleçoğlu, şunları kaydetti:

"Devam eden zaman zarfında Türk siyasi tarihinde kapanmayan yaraların açılmasına neden olan darbeler, e muhtıralar, askeri kalkışmalar ve müdahaleler demokrasiyi defalarca kesintiye uğratmıştır. Millet egemenliğinin ilk kez cunta egemenliği altına alınmaya çalışılmasının yanı sıra 27 Mayıs Darbesi'ni diğer darbelerden ayıran en acı olay ise Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş Başvekili Adnan Menderes'in idam edilmesidir. 27 Mayıs 1960 darbesinin izdüşümleri incelendiğinde 15 Temmuz alçak FETÖ darbe girişiminin aynı kalemden çıktığı anlaşılmaktadır."

Güleçoğlu, Merhum Menderes'in fabrikalar, yollar, barajlar, köprüler ve daha pek çok teknik ve mimari projeyle dönemin Türkiyesine çağ atlattığına işaret ederek, dini yasaklamaların ve zulümlerin telafisine girişerek ilk önce Türkçe okunan ezanı aslına döndürüldüğünü, hem düşünce hem de ibadet özgürlüğünün önünün açıldığını anımsattı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.