Kilis

Diriliş Ertuğrul oyuncularından Celal Al:

12:48 23 Eylül 2018
Diriliş Ertuğrul oyuncularından Celal Al:

Diriliş Ertuğrul dizisinde "Abdurrahman Alp" karakterini canlandıran oyuncu Celal Al, Türkiye'nin güçlü olmasının, Suriye'deki sivil halkın, milletin ve ümmetin güvende olması anlamına geldiğini belirtti.

Al, Suriye'de bazı programlara katılmak üzere geldiği Kilis'te AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terörden arındırılan Afrin ilçe merkezine giden ilk sanatçılardan biri olduğunu, yeniden aynı bölgeye gidebilmenin gurur verici olduğunu söyledi.

Bölgede yaşayan masum sivillere yardımcı olabilmek için Suriye'ye gittiğini ifade eden Al, "Her geldiğimizde buradaki güven ortamı ve asayişin daha iyi noktalara geldiğini görmek ve Anadolu halkının sıcaklığını daha çok görmek mutluluk verici bir olay. Bu konuda bizlere destek veren yapımcımızın öncülüğünde Afrin bölgesinde bir okul ve hastanenin açılışını gerçekleştireceğiz. Böyle bir sosyal, insani ve milli bir çalışmada bulunduğum için gerçekten mutluyum." diye konuştu.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatı sonrasında terörden arındırılan bölgede yapılan sosyal faaliyetlerin sevindirici olduğunu dile getiren Al, şunları kaydetti:

"Bölge halkının yaşadığı sıkıntılara uzaktan yorum yapmak yerine yanlarında olmak daha iyi. Bu insanların duygularına muteber olmak gerek. Samimi ve yapıcı olan her türlü eleştiriye eyvallah, ama art niyetli olan hiçbir eleştiriye tahammül yok. Türkiye'nin bu noktadaki güçlülüğü, oradaki sivil halkın güvende olması demek, milletin güvende olması demek, ümmetin güvende olması demek. Rabbim, silahlı kuvvetlerimizi, devletimizi her türlü kazadan beladan korusun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.