Kilis

Kilis'te "Suriyelilere Türkçe Öğretimi Kursu" protokolü

18:34 05 Ekim 2018
Kilis'te "Suriyelilere Türkçe Öğretimi Kursu" protokolü

Kilis 7 Aralık Üniversitesi (KİYÜ) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında "Suriyelilere Türkçe Öğrenme Kursu" protokolü imzalandı.

KİYÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, üniversitenin senato salonunda düzenlenen törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, projeyle Türkiye Diyanet Vakfı tarafından belirlenen yaklaşık 30 Suriyeli kursiyere, Türkçe dil eğitimi verileceğini söyledi.

Projenin kültürlerarası gelişim ve entegrasyon açısından son derece önemli bir çalışma olduğuna inandığını kaydeden Karacoşkun, "Gelen arkadaşlarımız da inşallah burada Türkçe öğrenecekler. Güzel bir süreç yakaladık ve Türkçeyi öğretiyoruz. Türkiye genelinde üniversiteler düzeyinde bu durumumuz ilgiyle takip ediliyor." diye konuştu.

Karacoşkun, şu ana kadar düzenledikleri Türkçe kurslarında bin kişiye eğitim verildiğini bu sayının sene sonunda bin 500'e çıkarılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

İl Müftüsü Mahmut Karatepe de inşaat mühendisi ve mimarlardan oluşan yaklaşık 30 Suriyelinin talepleri sonucu böyle bir proje hazırladıklarını ifade etti.

Karatepe, eğitimlerin gelecek günlerde başlayacağını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.