Kırıkkale

21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği

14:02 05 Eylül 2015 1 Yorum Var
21. Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği

Kırıkkale'nın Karakeçeli ilçesinde düzenlenen 21. Uluslararası Kültür Şenliği sona erdi.

Vali Ali Kolat, çarşı merkezindeki etkinlikte yaptığı konuşmada, bu tür festivallerle gelenek ve görenekleri hatırlamanın güzel bir durum olduğunu söyledi.

Bir milletin geçmişle bağları koptuğunda geleceğinin de endişeli bir hale dönüştüğünü vurgulayan Kolat, "Millet olarak birliğimizi, beraberliğimizi özellikle varlığımızı sürdürmek zorundayız. Bu milletin birlik ve beraberliği devam edecektir. Huzurlu ve mutlu günler dileğiyle, bu festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Sivas Göktürk Okçuluk Kulübü ve Azerbaycan Kültür Bakanlığı Halk Dansları Topluluğu gösterisi yaptı.

Daha sonra, Mustafa Özcan Güneşdoğdu ve Dursun Ali Erzincanlı çeşitli ilahileri seslendirdi. Ömer Döngeloğlu ise dini konularda bilgiler verdi. 

Misafirlere etli bulgur pilavı ve ayran ikram edildi. 

Şenliğe, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Müftüsü Bekir Gerek, Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, Bahşili Belediye Başkanı İbrahim Uyar, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • halis bektemür 8 yıl önce Şikayet Et
    21. karakeçili şernliklerinin ilçeye ve çevresindeki halkımıza hayırlar getirmesini dilerim umarım ülkemizdeki terür belası yok olur ülke huzura kavuşur  2016 şenlikleri daha görkemli olur .
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.