Kırıkkale

Sur'daki terör saldırısı

19:30 11 Şubat 2016
Sur'daki terör saldırısı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın cenazesi Kırıkkale'ye getirildi.

Şehit Alsancak'ın (30) cenazesi Diyarbakır'daki törenin ardından Ankara'ya oradan da helallik için Kırıkkale'nin Yenimahalle Plevne Caddesi'ndeki babaevine getirildi.

Cenazenin getirilmesiyle büyük üzüntü yaşayan şehidin babası Ali ve annesi Gülseren Alsancak ile akrabalarını sağlık ekipleriyle görevliler sakinleştirmeye çalıştı.

Helallik alınıp, İl Müftüsü Bekir Gerek'in dua etmesinin ardından Alsancak'ın cenazesi, Yüksek İhtisas Hastanesi morguna götürüldü.

Uzman Çavuş Yusuf Alsancak'ın cenazesi yarın Nur Camii ve Külliyesinde cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliğinde toprağa verilecek.

- "Benim başım dik, karşıdakiler düşünsün"

Şehit Alsancak'ın ağabeyi Mehmet Alsancak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Benim başım dik, karşıdakiler düşünsün. Boyunlarını eğsinler. Kardeşimle dün sabah konuştum. 'Akşam operasyona gideceğiz' dedi. Ben de dikkatli ol dedim. Kardeşim de 'en kötü şehit oluruz, o da kötü bir şey değil' dedi. 5 Şubat'ta da kardeşimin doğum günüydü. Gelemedi. Nisan ayı gibi izne çıkacaktı, nasip olmadı" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.