Kırıkkale

Kırıkkale'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

10:52 21 Nisan 2016
Kırıkkale'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve cinsel istismar konuları olayları için İslam'ın son derece şiddetli ve sert hükümlerinin olduğunu söyledi.

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'nın düzenlediği Kutlu Doğum Haftası etkinliğe konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, 17 Ağustos Kapalı Spor Salonun'ndaki program öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, son günlerde yaşanan çocuk istismarı ve cinsel istismar konularına ilişkin, hiçbir vicdanın, aklın böyle bir şeye normal bakmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Toplumda son günlerde gündeme gelen "Çocuk istismarı ve cinsel istismar konularında İslam'ın son derece şiddetli ve sert hükümlerinin olduğunu" belirten Hatipoğlu, şöyle konuştu:

"Böyle bir eğilim, bir hastalığın ifadesidir mutlak manada. İnanıyorum ki bütün Türkiye'de, bütün birimler bu konularda gerekli tedbirleri alacaklardır ve gereken cezayı da vereceklerdir. Ama önemli olan o ortamı, buna yönelen ortamı ortadan kaldırmak gerekir. Hiçbir vicdanın, aklın böyle bir şeye normal bakması mümkün müdür? Cenab-ı Allah çocuklarımızı, küçüklerimizi bu tür sapık olan, sapkın olan insanların şerrinden korusun. Dua etmek lazım ve gerekli tedbirleri almak lazım."

Hatipoğlu, daha sonra ayet ve hadisler ışığında dinleyicilere Peygamberin hayatını anlattı.

Programa, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ekrem Gök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü ile çok sayıda davetli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.