Kırıkkale

Kırıkkale'de okul koridorları eğitime destek sağlıyor

10:24 24 Mayıs 2016
Kırıkkale'de okul koridorları eğitime destek sağlıyor

Kırıkkale Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğünce okul koridorlarındaki duvarlara sınıf seviyelerine uygun bilgi notları ve çeşitli görseller yerleştirildi.

Okul idaresi tarafından duvarlara yapıştırılan görseller ve notlarla öğrencilerin başarılarının artırılması hedefleniyor.

Okul Müdürü Şevket Yurduseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okulda düzenledikleri çeşitli etkinlikler sayesinde öğrencilerin başarılarını daha da artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Yapılan etkinliklerle öğrencilerin derslerin dışındaki sosyal ortamlarda da bilgi ile irtibatı kesmediklerini belirten Yurduseven, şöyle konuştu:

"Görevli öğretmen ve öğrencilerimiz okul binamızdaki koridorları fizik, kimya, edebiyat, tarih, coğrafya, matematik ve mesleki derslerle ilgili çeşitli bilgilerle donattılar. Öğrencilerimiz pratik ve görsellerle desteklenen bu bilgileri sınıf ortamından sıkıldıklarında koridora çıkıp arkadaşlarıyla gezerken daha rahat bir şekilde öğrenme ve kavrama imkanı buluyorlar. Öğrenciler duvarlarda gördükleri bilgileri kullanarak birbirlerine çeşitli sorular da sorarak aralarında küçük çaplı yarışmalar da yapıyorlar. Öğrencilerimiz buradaki özet bilgileri kullanarak KPSS ve üniversite sınavlarına da hazırlık çalışmaları yapmış oluyorlar. Uygulamamız bir farkındalık olmasının yanı sıra aynı zamanda eğitime de destek sağlıyor. Amacımız, öğrencilere sınıfta, koridorda, evde, servis araçlarında, her an her yerde okuma alışkanlığını kazandırmak ve zinde tutmaktır."

Yurduseven, derslerin dışında çeşitli sportif etkinlikleri de uygulayarak öğrencilerin her vaktinin dolu dolu geçmesi için büyük çaba gösterdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.