Kırıkkale

Kırıkkale'de 5 bin kişilik iftar programı

21:31 16 Haziran 2017
Kırıkkale'de 5 bin kişilik iftar programı

Kırıkkale Belediyesi ve İl Müftülüğünce düzenlenen "İyilik ve Kardeşlik" iftarına 5 bin kişi katıldı.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay, Nur Cami ve Külliyesi avlusunda organize edilen iftar programında yaptığı konuşmada, belediye ve müftülük tarafından düzenlenen "İyilik ve Kardeşlik" iftar sofrasının geleneksel hale geldiğini söyledi.

Bu iftar vaktinde dualara ihtiyaç olduğunu belirten Atalay, "Rabbim bizleri bir kez daha Nur Camisi'nin bahçesinde buluşturdu. Bir kez daha sizlerle olmanın gururunu yaşıyorum. Rabbim inşallah gelecek ramazanlarda da burada olmayı nasip etsin. Rabbim, ülkemiz ve milletimiz için hep hayırlar, güzellikler nasip etsin. Bu ramazanı, Kadir Gecesini ve bayramımızı, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı eylesin." diye konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ise Nur Camisi avlusunda artık geleneksel hale gelen iftar sofrasının herkese hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, şunları kaydetti:

"Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi asla azaltmasın, huzurumuzu bozmasın. Tüm dünyadaki Müslümanlar bizler kadar huzurlu değiller. Rabbim inşallah şu mübarek günler hürmetine onları da huzura kavuşturur. Bugün burada olduğu gibi inşallah Rabbim huzurumuzu daim etsin. Ramazan ayı paylaşım ayıdır. Bizler de belediye olarak vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Böyle büyük ve güzel bir organizasyonla bir araya geldik. Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin. Şimdiden tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum."

Programa, Vali Mehmet İlker Halktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu ve İl Müftüsü Şahin Yıldırım ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.