Kırıkkale

FETÖ sanıklarına hapis cezası

17:18 12 Ekim 2017
FETÖ sanıklarına hapis cezası

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) ile TÜPRAŞ Kırıkkale Rafinerisi işçisi ve emekli 19 sanık, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 2 yıl 10 ay ile 6 yıl 8 ay arasında hapis cezasına çarptırıldı.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan sanıklar Fuat Küpeli, İhlas Koçoğlu, Hayati Şahin, Uğur Uçarsu, Mehmet Gürsoy, Murat Çakır, Şuayip Demir, Uğur Akyüz, Ramazan Özgün, Cengiz Acar, Rıza Kayadibi, Cüneyit Şahin, Ahmet Karagöz, Hasan Hüseyin Durukal, İsmail Bilgiç, Raşit Tufaner, Arif Balcı, Necmi Çakır, Murat Cengiz ve Ömer Bozdemir ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Acar savunmasında, bu örgütün hiyararşisi içerisinde hiçbir zaman olmadığını iddia etti.

Suçsuz olduğunu savunan Acar, "Vatana ve millete kastedenlerin Allah cezasını versin. 15 Temmuz gecesi yeğenim Genelkurmay Başkanlığı önünde gazi oldu. Benim bu yapıyla herhangi bir bağım yok." dedi.

Sanık Şahin ise bu yapıya ait bankadaki hesabını 17-25 Aralık'tan önce kapattığını öne sürdü. Bankayı faizsiz olduğu için tercih ettiğini anlatan Şahin, çocuklarını da teşvik olduğu için bu yapının okullarında okuttuğunu iddia etti.

Mahkeme heyeti sanıklar Ahmet Karagöz'e 2 yıl 10 ay, Mehmet Gürsoy ve Necmi Çakır'a 3 yıl 1 ay 15'er gün, Fuat Küpeli'ye 3 yıl 6 ay, Uğur Uçarsu, Ramazan Özgün, Rıza Kayadibi, İsmail Bilgiç, Raşit Tufaner, Arif Balcı, Murat Cengiz, Uğur Akyüz, İhlas Koçoğlu'na 6 yıl üçer ay, Hayati Şahin, Murat Çakır, Şuayip Demir, Cengiz Acar, Cüneyit Şahin ve Hasan Hüseyin Durukal'a 6 yıl 8'er ay hapis cezası verdi, Ömer Bozdemir'in beraatine hükmetti.

Aynı mahkemede, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklu yargılanan eski 3. sınıf emniyet müdürü İlter Kaynak da 7 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı.

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.