Kırıkkale

FETÖ sanıklarına hapis cezası

12:23 13 Ekim 2017
FETÖ sanıklarına hapis cezası

Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında terör örgütü üyeliğinden haklarında açılan davada yargılanan 2 eski polis ile örgütle iltisaklı yurtlarda çalışan 2 sanığa, 6 yıl 8 ay ila 7 yıl 6 ay arasında hapis cezaları verildi.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla haklarında dava açılan eski polis memurları Edip Dağ, Duran Ediş ve E.D. ile avukatları hazır bulundu.

Dağ, savunmasında, örgütün yalan ve kumpas kurmakla meşhur olduğunu, kendisine de kumpas kurduğunu ve suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Ediş ise sohbet toplantılarına katıldığını ancak 2012 yılından sonra bu yapıyla irtibatını kestiğini iddia etti.

Silahlı terör örgütü suçlamasının hem kendisine hem de ailesine çok ağır geldiğine değinen Ediş, "Ben terör örgütü üyesi değilim. Suçsuzum. Beni de kandırdılar. Beraatimi istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan sanıklar Dağ ve Ediş'e 6 yıl 8'er ay hapis cezası verdi, E.D'nin ise beraatine hükmetti.

Aynı mahkemedeki diğer duruşmada "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu yargılanan örgütle iltisaklı yurtlarda çalışan Cengiz Kaya 6 yıl 8 ay, Ethem Ölmez ise 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemedeki bir başka duruşmada ise "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuksuz yargılanan A.G, A.A. ve M.E. beraat etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.