Kırklareli

Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcısı Çelik'e ziyaret

10:48 18 Eylül 2015
Uzunköprü Cumhuriyet Başsavcısı Çelik'e ziyaret

"Mısırda taban alım fiyatının düşük açıklanması üreticiyi mağdur etti"

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, "Mısırda taban alım fiyatının düşük açıklanması üreticiyi mağdur etti" dedi.

Şaylan, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından açıklanan mısır taban alım fiyatlarının düşük olduğunu savundu.

Taban fiyatlarının düşük olmasıyla birlikte tüccarında alım fiyatlarını düşürdüğünü ileri süren Şaylan, mısır üreticilerinin mağdur edildiğini belirtti.

Fiyatlarda iyileştirme yapılarak üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Şaylan, "Toprak Mahsulleri Ofisi Kırklareli'nde yüzde 14 rutubet oranı bulunan mısır taban alım fiyatını 0,72 kuruş olarak açıklandı. Fiyatların açıklanmasıyla tüccarlarda alım fiyatlarını 0,68 kuruşa düşürdü. Mısırda taban alım fiyatını düşük açıklanması üreticiyi mağdur etti. Ofis Kırklareli'nde fiyatları düşük açıklarken, birde kurutma alanı bulunmadığı için alım da yapmıyor. Üreticiyi tüccara mahkum etti. Öte yandan rutubet oranın artmasıyla fiyatlar daha da çok düşüyor. Artan her bir rutubet oranı için alım fiyatı 10 kuruş daha düşüyor" şeklinde konuştu.

Kırklareli'nde yaklaşık 80 bin dekar mısır ekili alan bulunduğunu ifade eden Şaylan, yüzde 30'u silaj ve ezme olarak hasat edilerek, yüzde 70'lik kısmının daneye bırakıldığını kaydetti.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.