Kırklareli

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

09:36 13 Ekim 2015
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Ankara'daki terör saldırısı Lüleburgaz ve Babaeski ilçelerinde protesto edildi.

Lüleburgaz'da İstanbul Caddesi'nde toplanan sendika üyeleri ve siyasi partiler ellerinde siyah pankartlar ile Kongre Meydanı'na yürüdü.

CHP Kırklareli Milletvekili Türabi Kayan'ın da aralarında bulunduğu grup, saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu.

Emek ve Demokrasi Platformu üyesi Necmiye Demircan, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadıklarını söyledi.

İnsanların savaşa karşı barış istediklerini haykırmak için Ankara'ya gittiğini ifade eden Demircan, hain saldırı sonucu onlarca insanın hayatını kaybettiğini ve yüzlerce insanın yaralandığını belirtti.

Demircan, olayı gerçekleştiren faillerin biran önce yakalanmasını istediklerini aktardı.

Basın açıklamasının ardından grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı.

 

- Babaeski

Babaeski ilçesinde de CEM Vakfı Şube Başkanı Hayati Dağlıoğlu, Ankara'daki terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Dağlıoğlu, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapan, kardeşi, kardeşe düşman etmeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacaklarını savundu.

Ülkeyi karıştırmak ve savaş çıkartmak isteyen güçlerin gerçekleştirdiği bir saldırı olduğunu ileri süren Dağlıoğlu, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.