Kırklareli

Kırklareli SGK Müdürü Halcı:

15:36 27 Ekim 2015
Kırklareli SGK Müdürü Halcı:

"İş kazaları 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmediği taktirde işverenlere ağır cezalar uygulanacak"

Kırklareli SGK Müdürü Tahsin Halcı, iş kazalarının 3 gün içerisinde SGK'ya bildirilmediği taktirde işverenlere ağır cezalar uygulanacağını bildirdi.

Halcı, SGK konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 6331 sayılı iş güvenliği yasasında yeni düzenlemeler yapıldığını söyledi.

Çalışma Bakanlığı'nca yapılan düzenleme ile 5510 sayılı yasanın 102. maddesi uyarınca iş kazalarını SGK'ya bildirmeyen işverenlere yönelik 2 bin 600 liradan başlayan cezai işlemlerin uygulanacağını belirten Halcı, cezaların tehlike sınıfı ve işçi sayısına görede artış gösterebileceğini vurguladı.

Muhasebeciler tarafından işverenlerin mutlaka bilgilendirmesi ve herhangi bir cezai işleme maruz bırakılmaması gerektiğini ifade eden Halcı, şunları kaydetti: "Yasa Nisan ayından itibaren uygulanmaya başladı. 6331 sayılı iş güvenliği yasayla ilgili yeni bir düzenleme getirildi. Bu düzenleme ile iş verenlerimiz yanıldı ve sağlık sunucularımızda sıkıntı var. Eskiden iş kazalarını 3 iş günü içerisinde bildirilmesi gerekiyordu. Ancak bu yasada iş verenler SGK'ya bildirmediği taktirde bir müeyyidesi yoktu. Çalışma Bakanlığı tarafından bu yasada yapılan değişiklikle artık bu 5510 sayılı yasanın 102. maddesi uyarınca ceza getirildi. İşverenler iş kazasını en geç üç iş günü içerisinde kuruma bildirmek zorundalar. eğer bu bildirilmezse bunun cezası asgari oranda yaklaşık 2 bin 600 liradan başlıyor. Tehlike sınıfına ve işçi sayısına göre değişen oranlar var. Cezalar iki katına kadar çıkabiliyor."

SGK Babaeski Şube Müdürü Remzi Altındağ da, SGK mevzuatında son gelişmeler, cezai işlemler, eksik gün bildirimleri, genel sağlık sigortası konularında bilgi verdi.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.