Kırklareli

Lastikçilerde kış lastiği mesaisi

13:09 30 Kasım 2015
Lastikçilerde kış lastiği mesaisi

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun yarın başlayacak olmasıyla lastik satıcıları ve tamircilerde yoğunluk arttı

 Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların kış lastiği takma zorunluluğunun yarın başlayacak olmasıyla lastik satıcıları ve tamircilerinde son gün yoğunluğu yaşanıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanarak yürürlüğe giren ''Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmelik''e göre, kış şartlarına uygun olmayan, kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmemesi ve kurala uymayan araçların işletmecilerine, para cezası uygulanacak olması lastikçilerin yüzünü güldürdü.

Kırklareli Sanayi Sitesi'ndeki lastikçilerde günler öncesi başlayan yoğunluk, devam ediyor.

Lastik tamircisi Emrah El, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Aralık ta başlayacak olan kış lastiği uygulaması ile son üç gündür yoğunluk yaşandığını söyledi.

Yoğunluğun bugün daha fazla arttığını belirten El, araçların kış lastiklerini takmak için gece yarılarına kadar çalıştıklarını kaydetti.

Yoğunluğun lastikçilerin yüzünü güldürdüğünü ifade eden El, vatandaşları mağdur etmemek için daha fazla mesai yaptıklarını kaydetti.

Günde yaklaşık 80 araca kış lastiği taktıklarını dile getiren El, bir çok araç sahibine randevu vermek zorunda kaldıklarını anlattı.

El, kış lastiği ile bir çok kazanında önüne geçileceğini sözlerine ekledi.

Aracına kış lastiği taktırmak için sanayi sitesine gelen Ahmet Can Özdinç ise yaklaşık 3 saattir sanayi sitesinde sıra beklediğini belirtti.

 

 

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.