Kırklareli

TPAO'nun kuruluşunun yıl dönümü

16:07 10 Aralık 2015
TPAO'nun kuruluşunun yıl dönümü

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Trakya Bölge Müdürü Murat Hacıhaliloğlu, "2023 yılında Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan bir şirket olmak istiyoruz" dedi.

Hacıhaliloğlu, Lüleburgaz'daki TPAO Trakya Bölge Müdürlüğünde düzenlenen törende, TPAO'nun kuruluşunun 61. yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

TPAO'nun Trakya bölgesinde hem doğalgaz hem de petrol alanında çok iyi çalışmalar yaptığını aktaran Hacıhaliloğlu, TPAO olarak her geçen gün gelişerek büyüdüklerini ifade etti.

Murat Hacıhaliloğlu, kurumun günde 102 bin varil ham petrol ürettiğini belirterek şunları kaydetti:

"TPAO 1954 yılında Batman’da kuruldu. Lüleburgaz’da da 1984 yılında kurulan bölge müdürlüğümüz çalışmalarına son sürat devam ediyor. 2023 yılında Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan bir şirket olmak istiyoruz.  Bugün, petrolün ve doğalgazın öneminin arttığı günlerdeyiz. 61 yıllık deneyimimizde TPAO olarak 3 milyar TL sermaye, 4 bin 900 kişilik istihdam sağlıyoruz. 11,2 milyar dolar yatırım, 19,7 milyar dolar gelir, 7 milyar dolar devlete katkımız var. Yurtdışında 7 ülkede ilk doğalgaz depolama tesisi, ilk 3B sismik gemisi faaliyetlerimiz bulunmaktadır." 

Konuşmaların ardından TPAO'da 30 yıl çalışan personele kıdem onur belgeleri verildi.

Törene, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, Belediye Başkanı Emin Halebak ile TPAO Bölge Müdürlüğü personeli katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.