Kırklareli

Dünya Sigarayı Bırakma Günü

18:03 08 Şubat 2016
Dünya Sigarayı Bırakma Günü

Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Türkan Günay, hekimlerin sunduğu yoğun danışmanlık hizmetinin sigarayı bırakma başarısını yüzde 84 artırdığını bildirdi.

Günay, 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ne ilişkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sigara bağımlılığının davranışsal, bilişsel ve psikolojik açıdan önemli sağlık sorunlarına yol açtığını söyledi.

Sigara bağımlılığından kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden Günay, sigara bağımlılığından kurtulamaya çalışanların sağlık kuruluşlarına da başvurabileceklerini kaydetti.

Günay, sigara içen kişinin hem kendisini hem de çevresindekileri olumsuz etkilediğini anlatarak, "Sağlıklı yaşam için sigaradan uzak durmalıyız. Sigara bırakmak için beklenmemeli. Sigara içenler kendi başlarına bu bağımlılıktan kurtulamadıkları takdirde, sağlık çalışanlarının bilimsel kanıtlardan yararlanarak sundukları hizmetlerden yararlanabilirler. Sağlık çalışanları, hekimler sigarayı bırakmak isteyenlere yönelik davranışsal veya ilaçla tedavi desteği sunmaktadırlar. Hekimlerin sundukları yoğun danışmanlık hizmeti, sigarayı bırakma başarısını yüzde 84 artırmaktadır. Günümüzün bilimsel kanıtları, sigarayı bırakmak için bu yöntemlerden başka bir yöntem sunmamaktadır. Sigarayı bırakmak, yeniden sağlık demektir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.